La ministra de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Raquel Sánchez, ha afirmat que l'ampliació de l'aeroport del Prat  "és un projecte pel qual val la pena treballar" i ha assegurat que el govern espanyol no el dona per descartat. Per altra banda, ha retret a la Generalitat la seva posició respecte a l'ampliació, una crítica que ha ampliat a altres aspectes de les relacions entre el Govern i La Moncloa: "Quan se li diu al Govern que no s'assoleixen els nivells d'execució que s'espera també deixem sobre la taula que de vegades tampoc no és fàcil arribar a acords amb la Generalitat". 

En una entrevista a El Periódico, Sánchez ha criticat la dificultat d'assolir acords amb la Generalitat i ha insistit: "Catalunya és la comunitat on més s'ha invertit en el conjunt de l'Estat l'any passat". La ministra sosté que les dades recollides a l'informe de distribució territorial de la inversió del sector públic estatal del 2021 no reflecteixen la realitat, per la qual cosa ha demanat fer una lectura correcta de la qüestió. 

Sánchez ha exemplificat la seva postura amb el cas d'infraestructures. "Hem invertit més que mai en alta velocitat i més que mai a la xarxa ferroviària convencional", ha exposat i ha afirmat que volen millorar els nivells d'execució. A més, ha remarcat que el govern espanyol està disposat a transferir els recursos de Rodalies a la Generalitat i que esperen "que la Generalitat s'avingui".

Advertència per temps difícil 

"A tots ens toca estrènyer-nos el cinturó", ha advertit Sánchez demanant u esforç a la ciutadania per afrontar el context actual, marcat per la crisi energètica i les altres conseqüències de la guerra d'Ucraïna. La ministra ha defensat les mesures impulsades per l'Executiu espanyol, amb les quals afirma que s'assegura "la protecció als més vulnerables, les classes mitjanes i treballadores, però també la necessària competitivitat de les nostres empreses". "També el govern espanyol està fent un gran esforç amb un paquet de mesures que arriba als 30.000 milions d'euros", ha remarcat.

Sánchez fa dies que defensa les mesures preses pel seu Executiu, especialment davant de l'oposició, la qual encapçalada per la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ha agafat tons bel·ligerants. Tanmateix, la ministra ha retret a Ayuso: "Estem en un estat de dret i les normes es compleixen. La Comunitat de Madrid no es pot convertir en una mena de llogaret gal aliat de Putin i això és el que pretén la senyora Ayuso".