Podemos ha tornat a insistir al PSOE que cal reformar el sistema per renovar el CGPJ: "Està pensat en el bipartidisme i permetent que el PP bloquegi sent minoria", així ho ha manifestat aquest dimecres la secretària general del partit i ministra de Drets Socials, Ione Belarra. Sobre el desbloqueig per renovar el Tribunal Constitucional amb el nomenament dels candidats del Consell General del Poder Judicial (CGPJ), considera que "és positiu", però ha assegurat que això "no tanca una crisi gravíssima" per l'intent del PP de frenar canvis legislatius per la via judicial. En una entrevista aquest dimecres a la Cadena Ser, Belarra ha afirmat que "és positiu que anem avançant cap a la normalització de les relacions institucionals, però el pecat original és la no renovació del Consell General del Poder Judicial". 

Mesures econòmiques 

Respecte al nou paquet de mesures econòmiques del govern espanyol, Belarra ha indicat que Podemos  "va convèncer el PSOE" per aprovar la pròrroga del preu dels lloguers. A més, també ha celebrat la supressió de l'IVA als aliments de primera necessitat perquè "la cistella de la compra està molt cara". Ha valorat positivament el xec de 200 euros d'ajuda directa a les famílies i la pròrroga automàtica dels contractes de lloguer fins a juny de 2023. La ministra ha assegurat que la negociació va ser "molt difícil", però en la seva opinió ha valgut la pena perquè "és la principal despesa de milions de famílies a Espanya".

La ministra de Drets Socials confia que la nova llei de famílies estigui aprovada "en el primer semestre del 2023". "Són mesures que per fi posaran al centre la conciliació familiar", ha reivindicat Belarra. "El permís de quatre dies per no anar a treballar si el nen se't posa malalt, per exemple, la gent el necessita molt", ha assegurat. Sobre les discrepàncies amb el seu soci de govern espanyol respecte a la Llei de Benestar Animal, la ministra ha afirmat que el text no fa referència a la caça i confia que "el PSOE rectificarà, com amb la Llei Trans". La ministra també ha negat les acusacions dels experts que adverteixen que el text protegeix unes certes invasores. 

Coalició amb Yolanda Díaz

Ione Belarra ha demanat a la vicepresidenta tercera del govern espanyol i impulsora de Sumar, Yolanda Díaz, que faci campanya per Unidas Podemos a les eleccions municipals. La ministra ha tornat a apressar Díaz per "finalitzar" l'organització del seu propi partit per tal "d'iniciar converses amb Podemos per articular una coalició". "Yolanda ha de dir si vol ser la candidata d'aquest espai (d'esquerres) i de Podemos", ha demanat sense aclarir quina marca hauria d'adoptar una eventual coalició. Belarra ha defensat que a la gent el que li importa és saber que es farà i quines seran les polítiques que impulsaran. "És en això en el que estem concentrades. A Podemos ja hem nomenat tots els candidats i m'agradaria que Yolanda Díaz també fes campanya per Podemos".