El president del Senat, Ander Gil, ha denunciat que el líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, no ha obeït i no ha declarat si rep un sobresou del PP una vegada ha acabat el termini d'una setmana que li havia imposat. "Cal recordar que el termini d'una setmana que se li indicava a la carta no era sinó una deferència d'aquesta Presidència", ha apuntat Gil a través d'un comunicat, en el qual ha advertit que actualitzar la declaració de béns és "obligació de tots els senadors i senadores" quan es produeix "qualsevol modificació de les circumstàncies respecte de les inicialment declarades en prendre possessió". Per aquesta raó, Gil ha demanat a Feijóo que reflexioni sobre la seva negativa a "preservar la transparència exigida"

El president de la cambra alta subratlla que a Feijóo "no se li demana res que no se li demani a la resta de parlamentaris de les Corts Generals" i diu que el líder del PP té obligació d'actualitzar la declaració de béns des del mateix moment en què va reconèixer percebre "una segona nòmina aliena al Senat".

El Senat no contempla sancions

Malgrat que Feijóo ha desobeït la petició del president del Senat, el reglament de les Corts Generals no estipula cap règim sancionador en aquests casos, per tant, Gil ha fet al·lusió al pes d'aquests fets davant l'opinió pública.  "La falta de transparència és una de les causes que provoquen la desafecció i el falta de creença de la societat en les institucions. I traslladar a la ciutadania el missatge que s'està per sobre de les normes i de la Llei, no fa sinó abundar en això", ha aprofundit en l'escrit, fent una nova crida a Feijóo perquè reflexioni sobre el seu posicionament. 

Així mateix, ha enunciat que en el formulari de la declaració de béns i rendes que han de presentar els parlamentaris es recull l'obligatorietat d'especificar "les percepcions netes de tipus salarial, sous, honoraris, aranzels i qualsevol altra remuneració", al marge dels ingressos percebuts com a salari de la Cambra Alta.

Acusacions de Sánchez a Feijóo

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, va instar el cap de l'oposició que informés quin és el seu "sobresou" que rep del PP, independentment dels 70.000 euros anuals que cobra per ser senador. A partir d'aquesta acusació, el president del Senat va enviar una carta a Feijóo on al·ludint a la llei de règim electoral, al reglament de la cambra i un acord de les meses del Congrés i el Senat per demanar-li actualitzar la seva declaració de rendes i li donava un termini fins al dimarts 4 de juliol. Finalment, Feijóo va negar-se a fer pública aquesta informació.