El president del Senat, Ander Gil, ha remès aquest dimarts una carta al líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, en la qual li atorga un termini de set dies, fins al 4 de juliol, per actualitzar la seva declaració de rendes després que el PSOE exigís conèixer si cobra algun "sobresou" com a president del seu partit. Segons la carta, el president del Senat al·ludeix a la llei de règim electoral, al reglament de la cambra i un acord de les meses del Congrés i el Senat per instar Feijóo a actualitzar la seva declaració de rendes i li dona de termini fins al dimarts 4 de juliol.

Així ha reaccionat el president del Senat després que el Grup Socialista a la cambra alta registrés aquest dilluns una petició perquè Feijóo declarés si cobra un sobresou del PP. Aquesta reivindicació dels socialistes sorgeix després que el líder de l'oposició assegurés fa uns dies que rep un plus per part de la seva formació. Per això, Ander Gil desgrana a la seva carta que, en cas de produir-se en els últims trenta dies naturals una modificació no declarada de l'escrit que va presentar Feijóo quan es va incorporar com a senador, ha d'actualitzar la seva declaració abans d'aquest 4 de juliol.

El seu sou per ser president del PP

D'aquesta manera, el president del Senat ha atès l'escrit presentat pel Grup Socialista en el qual es recull part de la transcripció de l'entrevista que Feijóo va donar a la Cadena Ser en la qual parla sobre aquest assumpte. En concret, en ser preguntat directament pel seu salari com a senador i com a cap del partit, Feijóo no va dir la xifra exacta i va assenyalar que declara al Senat i que rep un plus per part del Partit Popular, com "totes les persones" que estan al comitè de direcció del partit.

Així, i sense citar una xifra concreta, el líder popular es va mostrar a favor que el finançament dels partits es faci públic i va assegurar entre rialles que quan presenti al Senat la seva nòmina, que és una obligació al final de la legislatura, podrà fer pública aquesta quantitat. Tanmateix, en aquesta comunicació que realitza el president del Senat a Feijóo se li dona de marge fins al 4 de juliol per presentar una actualització de declaració de rendes, recordant-li les normes que fan referència a aquest assumpte.

Aquest dilluns Sánchez va acusar Feijóo de cobrar un sou i un sobresou malgrat tenir un sol lloc de treball. "S'aplica personalment la regla del dos", va assenyalar amb ironia. D'aquesta manera Sánchez es va burlar de les declaracions realitzades per Feijóo aquest mateix dilluns en les quals deia que Espanya ha d'arribar als 22 milions de treballadors. "Ell arriba al 22 multiplicant dos per 10", va apuntar. "Jo entenc que això sigui un costum molt arrelat dins del Partit Popular, però crec que ha de donar explicacions", va assenyalar a continuació.