El PP desobeeix al president del Senat, Ander Gil, i es neguen a fer públic el sobresou d'Alberto Núñez Feijóo com a líder del partit, que se suma al sou regular com a senador del dirigent popular. La negativa arriba després d'una carta emesa per Gil a Feijóo aquest dimarts, en la qual li atorga un termini de set dies, fins al 4 de juliol, per actualitzar la seva declaració de rendes ara que és president del seu partit i, presumiblement, cobra un import com a tal. Els populars afirmen que donaran aquesta informació quan Feijóo "deixi de ser senador", és a dir, després de les eleccions generals que estan a tocar.

El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha fet de la qüestió un tema de campanya per fer força contra el líder popular de cara a les eleccions generals del 23-J i ha reiterat que la ciutadania "mereix saber-ho" i es pregunta que "si no hi ha res a amagar, perquè s'oculten dades?". Segons han expressat dirigents del PP a El Independiente, consideren que la carta del president del Senat a Feijóo "sembla escrita pel cap de campanya de Sánchez". Gènova assegura que faran públic el sobresou de Feijóo a partir del 17 d'agost, que és quan el líder popular deixarà de ser senador oficialment.  El PP afirma que el president del Senat, Ander Gil, "no té capacitat" per obligar Feijóo a donar aquesta informació i critiquen que és una forma del PSOE de fer "campanya" basada en el "sensacionalisme". 

Sobresou del PP a Feijóo

El Grup Socialista a la cambra alta va registrar aquest dilluns una petició perquè Feijóo declarés si cobra un sobresou del PP. Aquesta reivindicació dels socialistes sorgeix després que el líder de l'oposició admetés fa uns dies en una entrevista que rep un plus per part de la seva formació. Per això, el president del Senat, Ander Gil, demana a la seva carta d'aquest dimarts que, en cas de produir-se en els últims trenta dies naturals una modificació no declarada de l'escrit que va presentar Feijóo quan es va incorporar com a senador, ha d'actualitzar la seva declaració abans d'aquest 4 de juliol.

D'aquesta manera, el president del Senat ha atès l'escrit presentat pel Grup Socialista en el qual es recull part de la transcripció de l'entrevista que Feijóo va donar a la Cadena Ser en la qual parla sobre aquest assumpte. En concret, en ser preguntat directament pel seu salari com a senador i com a cap del partit, Feijóo no va dir la xifra exacta i va assenyalar que declara al Senat i que rep un plus per part del Partit Popular, com "totes les persones" que estan al comitè de direcció del partit. El mateix president del Senat, Ander Gil (PSOE), qui com a líder de la institució parlamentària va enviar la carta a Feijóo reclamant que presentés el seu sobresou de partit, va recollir les declaracions crítiques de Pedro Sánchez i va afirmar en un missatge a les xarxes socials que "Feijóo només té una feina, però cobra dues vegades. Cobra un sou i un sobresou. Sé que els sobresous són una tradició al PP, però ha de donar explicacions".