El president de la Junta d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara, s'ha posicionat respecte a l'ampliació de l'aeroport del Prat. I ho ha fet per mostrar-se a favor. En declaracions a la premsa, el socialista ha assegurat que el projecte és "molt bo per a Barcelona, molt bo per a Catalunya i molt bo per a Espanya". Una posició entusiasta que contrasta amb les afirmacions del líder del PP a l'autonomia, que ahir acusava Sánchez i Aragonès de repartir-se els fons europeus en "una taula braser".

En una compareixença a Badajoz que ha recollit Europa Press, Fernández Vara ha asseverat que la inversió de 1.700 milions d'euros a l'aeroport del Prat forma part de les obligacions de l'Estat de cohesionar territorialment el país en matèria de comunicacions. Així mateix, ha assenyalat que la "moda" a Espanya ara és que "ningú pot fer res que no perjudiqui el del costat". "Si no perjudica, no té rellevància", ha afegit.

En aquest sentit, ha comparat la inversió a la qual s'ha compromès l'executiu espanyol a Catalunya amb la que necessita la connexió entre Madrid i Talavera, de la línia d'Extremadura de l'AVE. Concretament ha assenyalat que si algú protesta contra la inversió de 1.700 milions a Catalunya, també pot considerar que la inversió ferroviària a l'autonomia que presideix Vara, de 1.400 milions d'euros, és "excessiva".  També ha demanat que no es compari "què s'inverteix a cada lloc".

El PP extremeny titlla de "vergonyosa" la comissió Estat-Generalitat

Molt diferents van ser les declaracions del líder del PP Extremeny realitzades ahir al voltant de l'ampliació de l'aeroport. José Antonio Monago va manifestar que la reunió bilateral Estat-Generalitat és "vergonyosa".  En unes declaracions recollides per Europa Press, el popular va assegurar que la reunió trenca amb "el principi de solidaritat interterritorial" recollit a la Constitució.

Concretament, va afirmat que Sánchez i Aragonès s'estan repartint els fons europeus en una "taula braser", malgrat que aquesta qüestió no estava entre els punts a debatre a la reunió. Així mateix, va explicar que la trobada entre ambdós executius no busca la "consolidació de l'Estat de Dret, sinó la consolidació dels privilegis de l'independentisme".

 

Imatge principal, el president d'Extremadura, Guillermo Fernández Vara / Europa Press