Margaret Keenan, nord-irlandesa de 90 anys, es va convertir dimarts en la protagonista de la notícia del dia. Va ser la primera persona que rebia la vacuna de Pfizer contra la Covid-19 al Regne Unit i, amb permís del segon vacunat, un sorprenent William Shakespeare, la seva imatge ha fet la volta al món. Vacunada Keenan és com si ja ens haguessin vacunat a tots.

L’esperança que el coronavirus sigui un malson restringit a l’infaust 2020 i que el nou any ens retorni a la vella normalitat, sense pors però amb mascareta, contrasta amb les imatges d’aglomeracions a les zones comercials i els auguris d’una tercera onada que arribarà provocada pels excessos nadalencs.

abc

En tot cas, el món viu una nova esperança i la imatge és la venerable senyora Keenan, que ocupa tota la portada del diari ABC, que anuncia, entre aplaudiments dels sanitaris, que 5.000 britànics ja tenen el seu passaport de vacunació, i afegeix que no tot són alegries: Polèmica al Regne Unit per la cartilla obligatòria que hauran de portar els voluntaris vacunats de la Covid, per temor que es fixi com a criteri per a la mobilitat i l’ocupació.

larazon

No es queda curt La Razón, que, tot i que tria com a tema principal que La tensió entre Sánchez i Casado acaba amb el diàleg d’Estat, recorda que ja hi ha europeus vacunats: Maggie, de 90 anys, la primera a rebre la vacuna.

elmundo

Al seu torn, El Mundo també es fa ressò de la notícia, però tria imatge del primer ministre britànic, afirmant en un titular del tipus dos pardals d’un tret que Boris Johnson vacuna els grans i cedeix en el Brèxit. A banda, apunta que Corinna ha de tornar tres milions dels vols que va fer sola, en declaracions del cosí Álvaro, el familiar de Joan Carles que li manegava els comptes suïssos.

elpais.750

Pel que fa a El País, el titular principal és El repte de la vacunació es posa en marxa a Europa, i afegeix com a subtítol: Regne Unit, primer país a subministrar el fàrmac de Pfizer a la població. Nous estudis reforcen la seguretat i eficàcia de la immunització.

elperiodico

lavanguardia.750

ara

elpuntavui

Finalment, pel que fa als diaris editats a Catalunya, la senyora Keenan fa acte de presència a El Periódico: La primera vacunada d'Europa; La Vanguardia, L’exemple de la primera vacunada i l’Ara: La primera vacunada. Només El Punt Avui se surt de la norma, que titula Preparats per al 14-F.