Es repeteixen les mateixes imatges de llargues cues a les botigues del centre de Barcelona. Aquest dimarts festiu, els barcelonins han aprofitat per sortir a fer compres de Nadal, fet que ha generat cues i esperes llargues davant de les botigues.

Aquest dimarts és festiu però a Barcelona i 41 municipis més de Catalunya els comerços estan oberts. Així ho van sol·licitar 42 municipis catalans, els quals van intercanviar el diumenge 6 pel dimarts 8 com a festiu en què poden obrir els comerços. Tot i això, els centres comercials segueixen sense poder obrir amb normalitat, un fet que està afectant molts comerços que són a l'interior d'aquests establiments. Podran fer-ho quan es passi al tram 2 del pla d'obertura, el qual no va ser aprovat la setmana passada a causa de les dades epidemiològiques.

 

Ahir dilluns, dia en què molta gent estava de pont, nombrosos comerços del centre de Barcelona van rebre una gran afluència de clients. De fet, alguns establiments van penjar el cartell d'"aforament complet" i van demanar els seus clients que esperessin fora de la botiga, el que va provocar les cues.

Cada any, durant el pont de la Constitució, els principals eixos comercials de Barcelona i altres ciutats s'omplen de ciutadans que comencen a fer les seves compres per als regals de nadal.

Portal angel gent coronavirus compris Nadal EFE

El portal de l'Àngel aquest dilluns a la tarda / EFE

Tanmateix, aquest any les autoritats sanitàries han alertat repetidament del perill que comporten les aglomeracions per a la transmissió del coronavirus.

Talls de trànsit

A més a més, la Guàrdia Urbana va decidir tallar el trànsit en alguns carrers del centre de Barcelona tota la tarda, des de les 14 hores aproximadament, per l'allau de vehicles que hi havia en aquesta zona.

En concret, es va tallar Passeig de Gràcia en sentit descendent a l'altura de Gran Via i únicament circulaven els autobusos. Es va fer el mateix al carrer Bergara amb Balmes.

La Guàrdia Urbana va decidir que no entressin més vehicles fins que es buidés l'àrea perquè hi havia molta congestió i perquè fins i tot hi havia hagut problemes per sortir dels pàrquings.