Al llarg de la jornada de dimarts van passar moltes coses, però les dues principals van ser la detenció d’un jutge del Tribunal Constitucional i l’obertura d’una investigació a Podemos per l’existència d’una suposada ‘caixa B’. Totes dues són prou importants per figurar a les portades dels diaris, perquè la primera posa en qüestió l’honorabilitat del tribunal que suposadament ha de vetllar pel compliment de les normes i, a més, incideix en una xacra especialment preocupant, la violència masclista. La segona potser és fins i tot més important, perquè ateny a un partit de govern sobre el qual pesen sospites fonamentades que hi ha hagut conductes tèrboles que caldrà esclarir.

Ara bé, fent una ullada a les portades d’aquest dimecres la notícia de Podemos surt ben destacada, no sigui cosa que quedi algú sense assabentar-se que al partit de Pablo Iglesias pot haver-hi  tanta corrupció com en altres partits, mentre que la detenció d’un magistrat del TC o no apareix o no va més enllà d’una nota de successos. La balança ideològica avui s’inclina molt, sense vergonya.

elmundo

Comencem avui per El Mundo, diari que com a títol principal publica a quatre columnes: "El jutge imputa Podemos per finançament irregular" i afegeix que "Investiga el partit com a persona jurídica per la presumpta existència d’una ‘caixa B’ i imputa part de la cúpula". Al costat, però ja a mida d’una sola columna, apareix el segon tema, "Commoció al TC per la detenció d’un magistrat per violència de gènere", amb un enfocament que en lloc de convertir en subjecte el detingut passa el protagonisme al tribunal, que segons el títol estaria passant ara un tràngol de mal pair.

larazon

A La Razón la diferència de tractament de les dues notícies també és notòria. Títol principal per a "Imputen Podemos i part de la seva cúpula per la ‘caixa B’" i molt més en petit, "Detingut un magistrat del Tribunal Constitucional per violència de gènere".

abc

ABC té excusa gràcies a la seva tradició de portades monogràfiques. Això sí, s’acarnissa tant com pot amb una portada creativa i contundent: ‘La justícia destapa la ‘caixa B’ de Pod€mos", amb fotos de Pablo Iglesias i Irene Montero menjant-se les ungles. Cal reconèixer que el portadista s’ho ha passat bé.

elpais

Pel que fa a El País, el tema principal no és ni l'un ni l’altre, sinó "Colau se suma a la rebel·lió dels alcaldes i complica el pla del govern espanyol". Sobre la ‘caixa B’ diu, en petit, que "Podemos s’enfronta a una tardor calenta amb dos casos judicials", i sobre el detingut del TC no diu res, potser perquè es tracta d’un jutge dels anomenats progressistes.

elperiodico

elpuntavui

lavanguardia

ara

Finalment, els diaris editats a Catalunya se centren en altres temes: "Rússia llança una vacuna sense dades dels assajos" a El Periódico; "Es planten" en referencia als ajuntaments a El Punt Avui; "Itàlia se suma a l'onada europea de barreres turístiques a Espanya" a La Vanguardia i "Putin registra una vacuna i l’OMS avisa que cal provar-la més" a l’Ara.