Lorena Roldán va disposar ahir d’un espot electoral gratuït i llarguíssim i, a més, ofert per la pèrfida Televisió de Catalunya. A banda d’aconseguir demostrar que Ciutadans és un partit que no té escrúpols a aprofitar qualsevol ocasió per fer-se veure i fer-se notar i fins i tot convertir el Parlament de Catalunya en una extensió de la sala de premsa del Congrés dels Diputats, la veritat és que la moció de censura va tenir el resultat evident que la mateixa Roldán ja sabia. Fracàs. I tant va fracassar que el nom de la candidata a presidir la Generalitat de Catalunya ni tan sols surt en cap titular de la premsa, ni a l’editada a Madrid ni a l’editada a Barcelona. I tampoc no surt en totes les fotos...

Però com el fracàs fa de mal pair i davant l’adversitat sempre és bona la màxima no volem solucions, volem culpables!, la premsa espanyola s’ha afanyat a trobar-ne un, que no és ni Roldán per no saber fer anar la calculadora, ni el president de la Generalitat, Quim Torra, per fer valdre la majoria parlamentària independentista, a la qual s'ha sumat els comuns. El culpable és... Miquel Iceta.

ABC 8 oct

Així ho evidencia a tota plana l’ABC, en què el titular és "El PSC es posa de perfil". És a dir, el diari monàrquic prefereix relegar el fet informatiu primigeni, el fracàs de la moció de censura, als subtítols, per donar més volada a la interpretació dels fets.

LR 8 octu

Tampoc se n’amaga La Razón, per bé que a portada hi dona categoria de tercera divisió. En tot cas, el titular, per molt petit que sigui,va pel mateix camí: "Iceta dona aire a Torra i deixa en evidència el bloc constitucional".

EL MUNDO 8 oct

El Mundo sí que ho destaca bé amb foto en primer pla de Quim Torra i en segon de Lorena Roldán, i el títol "Cs i PP veuen 'còmplice' a Iceta per no donar-los suport contra Torra".

EL PAIS 8 oct

Finalment, El País opta per un funcionarial "Ciutadans fracassa en la seva moció de censura a Torra".

En tot cas, repassades les portades dels diaris editats a Madrid queda clar que, a més d’estar tothom en campanya electoral, la possibilitat de cap entesa postelectoral de l’autodenominat constitucionalisme sembla més allunyada que mai. I l’independentisme, mentrestant, mirant-s'ho des de lluny estant, que al cap i a la fi és el que va fer ahir el president Torra, el qual, una mica més i acaba fent la volta a l'arena. I evidentment, Ciutadans està perdent els papers.

elpuntavui

ARA 8 octubre

EP 8 octuLV 8 octu

Pel que fa als diaris editats a Catalunya, els titulars de portada són els següents: El Punt Avui, "Míting al Parlament"; Ara, "Cs fracassa i no aconsegueix sumar el PSC contra Torra"; El Periódico, "Cs comença la seva campanya amb la censura fallida a Torra", i La Vanguardia, "Ciutadans esgrimeix la moció de censura contra el PSC".