Els tres diaris de la dreta mediàtica, ABC, El Mundo i La Razón, tenen per davant una legislatura en què la seva principal tasca serà la feina de sapa i soscavament sistemàtic del govern espanyol, aquell que, si no ho recorden, està sostingut per bolivarians-proetarres-colpistes i altres gents de mal viure.

Fotut se li presenta al PSOE haver de conviure en el dia a dia amb aquesta pressió ambiental, i més amb nyaps d’aquests que alimenten la premsa de Madrid com l’encara no resolt episodi del ministre Ábalos i la vicepresidenta veneçolana Delcy Rodríguez, però és el pa que s’hi dona. Era això o la mort política de Pedro Sánchez i ja es veu quina va ser la tria. En temps d’epidèmies, el que s’encomana a la premsa espanyola és la unitat editorial contra l’actual govern espanyol.

abc

En aquest context, l’ABC porta en la seva portada d’avui un tema monogràfic dedicat a fer bo l’anterior president espanyol, Mariano Rajoy: "Sánchez dispara el nombre d’alts càrrecs i assessors", amb el subtítol: "Liquida les mesures d’estalvi de Rajoy i infla l’estructura del govern espanyol amb un 40% més de llocs". Que el to cromàtic preponderant de la portada sigui el morat Podemos no és gens casual, sinó un simple reforç del que es vol dir.

elmundo

El Mundo opta per un altre tema que comparteix el mateix objectiu: "Marlaska incentiva permisos carceraris en una picada d’ull a Bildu". L’Apocalipsi, cada cop més aprop.

larazon

El tercer en concòrdia, La Razón, tria avui la crítica als ministres de Pablo Iglesias: "Perfil baix dels ministres morats: Garzón només els Goya i Castells de vacances". A banda, aquest diari publica una enquesta electoral a Catalunya, on destaca: "El tripartit català no suma i complica la legislatura", tot afegint que "El bloc sobiranista seria la única fórmula possible i dinamitaria el pla Sánchez".

elpais

Per la seva banda, el tema de portada d'El País, coronavirus a banda, és una entrevista a la vicepresidenta Teresa Ribera amb la següent cita: “M’obsessionen els grans incendis i l'escassetat i l’excés successiu d’aigua”.

elpuntavui

lavanguardia

elperiodico

ara

Finalment, aquests són els principals titulars dels diaris editats a Catalunya: "Serem 8 milions" a El Punt Avui; "L’epidèmia del coronavirus amenaça l’economia mundial", a La Vanguardia; "La batalla sobiranista irromp a la Moncloa", a El Periódico, i "Els atacs informàtics a empreses es multipliquen per quatre el 2019" a l’Ara.