El Partit Popular i Vox han denunciat a la fiscalia el ministre de Transports, José Luís Ábalos, per la seva trobada amb la vicepresidenta de Veneçuela, Delcy Rodríguez. El president del PP, Pablo Casado, ha explicat en una atenció als mitjans aquest dijous des de Sevilla que els populars han registrat una denúncia perquè "la justícia dirimeixi què va passar" i ha demanat a Ábalos que, en cas que la fiscalia no actuï "vagi a seu judicial a explicar-se".

Vox també ha portat la trobada al ministeri públic. Després de l'anunci de les accions judicials, el PSOE ha sortit en defensa del ministre de Transports i secretari d'Organització socialista i ha assegurat, en un comunicat de la comissió executiva federal del partit, que "amb la seva actuació va evitar una crisi diplomàtica i va garantir el compliment de les instruccions que Espanya té marcats com a país membre de la Unió Europea".

El PSOE ha carregat contra Casado a qui acusen de manca "d'estratègia" i d'enfortir Vox. També han negat, tal com ha dit el líder del PP, que pesi cap ordre de detenció contra la número dos de Nicolás Maduro ni que tingués intenció d'entrar a Espanya.