Dimecres el president de la Generalitat, Quim Torra, va assegurar que anunciaria la data de les eleccions quan el Parlament hagi aprovat els pressupostos del 2020. Si aquestes eleccions se celebressin avui, JxCat i ERC estarien frec a frec per la primera posició, segons una enquesta de NC Report per a La Razón en què es destaca, així mateix, que un tripartit d'esquerres no sumaria majoria absoluta, en contrast amb les enquestes publicades diumenge per El Periódico i El Español.

Enquesta La Razón 3 febrer

L'enquesta mostra el quasi empat de les dues formacions independentistes: ERC aconseguiria 32 escons, els mateixos que té actualment, i JxCat 31, tres menys que els d'ara. Les dues formacions no sumarien majoria absoluta (68 escons), ja que només en sumarien 63 i, per tant, necessitarien el suport de la CUP, que passaria de 4 escons a 8. Si més no, aquesta aliança seria poc probable, ja que quan va anunciar les eleccions, el president Torra va indicar que la legislatura ja no té "recorregut polític" pel "deteriorament" de la confiança entre JxCat i ERC.

Ciutadans sembla que segueix els passos de les darreres eleccions al Congrés dels Diputats i passa de ser la força més votada, amb 36 escons, a situar-se en la quarta posició amb 14 diputats. D'altra banda, el PP català es recuperaria i passaria de 4 a 12 escons. 

Una altra dels possibles pactes seria el d'ERC amb el PSC i els comuns, si més no aquest tripartit no arribaria a la majoria absoluta. Els comuns sumarien dos escons passant de 8 a 10 i els socialistes passarien de 17 a 24. Tant els comuns com ERC millorarien els seus resultats però no n'hi hauria prou amb ERC: es quedarien amb 66 diputats.

Finalment, cal destacar que per primera vegada entraria al Parlament la formació d'ultradreta Vox. El partit que lidera Santiago Abascal aterraria a la cambra catalana amb 4 escons.