Els darrers moviments respecte a l’eventual investidura d’un candidat a la presidència del govern espanyol marquen les portades d’un quiosc madrileny que compra la proposta del Partit Popular per desfer l’entortolligat nus en què es troba l’actualitat política.

La poca-soltada del rei Felip VI ha tingut un efecte, inspirar el PP a proposar una jugada mestra que, en el fons, no té ni cap ni peus. Ahir mateix, el secretari general del PP, Teodoro García Egea, va proposar la brillant idea que el PSOE designi un altre candidat o que faciliti una candidatura de Pablo Casado, dues possibilitats de difícil execució. Al meu cap era genial, és la cara amb què es deuria quedar García Egea després d’exposar el seu pla.

larazon

I com han reaccionat els diaris? Fent seva la proposta, potser perquè veuen que és una manera més de soscavar el lideratge del PSOE donant la pala als seus mateixos companys de partit encara que en el fons no sembli que cap de les possibilitats pugui desfer la situació de bloqueig. Així, La Razón apunta que "El PP demana a Sánchez donar pas a un candidat de consens", amb el subtítol: "Els populars plantegen que nomeni un altre socialista que pugui arribar a acords o deixi governar una coalició de PP i Ciutadans amb l’abstenció del PSOE".

elmundo

Al seu torn, El Mundo assegura que "L’estratègia de Sánchez fa aigües davant el Rei, el PP i les associacions", incidint en el fet que l’associació espanyola Jóvenes por el Clima va rebutjar reunir-se amb el president en funcions.

abc

Sorprenentment, l'ABC no juga aquesta carta i prefereix dedicar la seva portada al president dels Estats Units amb el titular "Trump condemna per fi el ‘supremacisme blanc'". De fet, la reacció de Trump als atemptats del cap de setmana apareix en gairebé totes les portades.

elpais

Finalment, El País deixa en petiteta la informació sobre la investidura amb un simple "El PP aprofita el missatge del Rei per proposar Casado com a alternativa".

elperiodico

ARA 2283981665 64672410 1000x1345

elpuntavui

lavanguardia

Pel que fa al quiosc català, els titulars són els següents: El Periódico: "Sánchez busca suports i el PP demana que s’aparti"; l'Ara, "El PSOE torna a prometre una revisió del finançament autonòmic"; El Punt Avui, "El preu de l’habitatge porta a la pobresa un milió de catalans" i La Vanguardia, "Sánchez ofereix un nou finançament en un any".