El primer debat a quatre de les eleccions generals de diumenge vinent s’ha llegit des dels diaris editats a Madrid amb gairebé tantes opinions com mitjans. És el que passa amb els debats, que cadascú els interpreta com vol i en això els diaris no es queden enrere. A hores d'ara ja estan fixades les posicions de tothom, i això val per als líders polítics i també per als diaris, que no tenen la més mínima intenció de desdir-se del que han estat defenent les últimes setmanes.

Per això, i en espera del que pugui passar avui al segon debat a Antena 3 i La Sexta, cada diari interpreta el debat de TVE a la llum de les seves aspiracions electorals.

ABC 23 abril

Així, l’ABC ho té clar: "Sánchez naufraga en el primer assalt televisiu", amb un subtítol que explica que "Rivera guanya un debat en què aconsegueix, amb Casado, acorralar el candidat socialista, que no aclareix si indultarà els polítics presos ni si tornarà a pactar amb els independentistes".

EL MUNDO 23 ABRIL

El Mundo també va fort en aquest sentit, tot assegurant que "Rivera desafia Casado i tots dos baten un Sánchez desmantellat", afegint que el president del govern espanyol "queda a tocar del KO en el debat sobre Catalunya i torna a rebutjar d'aclarir si indultaria els presos del procés". Vaja, que per aquests dos diaris Sánchez ja hauria de tenir les maletes fetes per marxar de la Moncloa.

EL PAIS 23 abril

Pel que fa a El País, la visió és del tot contrària i atorga la victòria al candidat socialista, afirmant que "Sánchez salva el debat i Rivera no aconsegueix imposar el tema català". Fent campanya pel PSOE, el diari afegeix que "Casado perd la oportunitat de millorar les opcions del PP mentre Iglesias recupera protagonisme i reivindica el valor de la Constitució".

LA RAZON 23 ABRIL

Al seu torn, La Razón prefereix un titular més contemporitzador, "Tot al segon ‘round’", assegurant que a TVE "no va haver-hi guanyador" i introduint la falca que més els convé: "No es va mencionar de explícitament Vox".

EL PERIODICO 23 ABRIL

LA VANGUARDIA 23 ABRIL

elpunt avui.750

ARA 23 ABRILQuant als diaris catalans, el debat comparteix portada amb la diada de Sant Jordi amb els següents titulars: El Periódico: "Les dretes estrenen la pinça contra Sánchez"; La Vanguardia: "PP i Ciutadans assagen la seva aliança per atacar Sánchez" i El Punt Avui: "Catalunya, arma llancívola en el debat a 4 de TVE". L’Ara dedica la seva portada a la festa del llibre i la rosa i no esmenta el debat.