La calor no afluixa, però els titulars sobre el pla energètic de Sánchez sí que donen una petita treva. Mentre la premsa catalana es fixa en el fet que el finançament autonòmic menysté Catalunya, la premsa espanyola obvia totalment el tema. Costa, doncs, trobar alguna referència. El Punt Avui, destaca que Catalunya està per sota de la mitjana en recursos rebuts, tot i ser la segona que més tributa. En aquest sentit, destaca com a titular principal "Infrafinançats" i completa la portada una entrevista amb l'exvicepresident primer del Parlament, Josep Costa. El diari Ara també opta per destacar la situació de Catalunya sobre el finançament. "El finançament autonòmic fa perdre 260€ a cada català" és el titular destacat del diari, que es completa amb una imatge de la situació a Taiwan. També destaquen la notícia sobre l'oficina de correus que va haver de tancar per estar a 32 graus al carrer Calàbria de Barcelona. 

ara portada 5 agost
el punt avui portada 5 agost

La Vanguardia ressalta també en portada una notícia econòmica, tot i que no parla sobre el finançament de Catalunya. El centre són les famílies, que estan començant a demanar crèdits per poder fer front a les despeses mensuals. D'aquesta manera, titula "Creix la petició de crèdits per poder arribar a final de mes" i dedica la imatge gran de la primera pàgina del rotatiu a la tensa situació de la Xina contra Taiwan. La notícia inferior de la portada es dedica a l'anunci d'Hisenda per un nou finançamentEl Periódico: "Pueblo a pueblo contra la sequía". La imatge principal és per a un dipòsit d'aigua. El diari també destaca en portada l'ofensiva militar de la Xina a Taiwan, l'erupció del volcà islandès i les primeres dues morts per hepatitis infantil a Espanya. 

la vanguardia portada 5 agost
el periodico portada 5 agost

Els quatre diaris espanyols que opten per ressaltar en portada la situació entre la Xina i Taiwan. D'aquesta manera, La Razón titula "China obliga a Taiwán a prepararse para la guerra". Completa la portada una notícia sobre el Constitucional, que asseguren que no acceptarà una renovació parcial com proposa Sánchez. "China exhibe su poder y EE.UU. su firmeza en Taiwán" és el titular de l'ABC, un tema al qual dedica la foto principal de la portada.

la razon portada 5 agost
abc portada 5 agost

El País, per la seva banda, també se centra en aquesta crisi: "China asedia Taiwán en unas maniobras con fuego real". A la portada també hi ha lloc per als bancs: "Los bancos centrales elevan su apuesta contra la inflación" i per la covid: "Uno de cada ocho infectados padece secuelas de la covid". La foto principal és per a les maniobres de la Xina a Taiwan. Finalment, El Mundo: "La SEPI enchufa a la jefa de prensa de Sánchez con 113.000€". La imatge central és per a la tensió armamentista de la Xina a Taiwan.

el pais portada 5 agost
el mundo portada 5 agost