Novetats en el judici contra els membres de la mesa del Parlament amb un nou triomf del seu exvicepresident, Josep Costa. Aquest havia presentat una recusació contra el jutge Carlos Ramos que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha acabat acceptant, apartant-lo del judici contra el mateix Costa, l'exvicepresident de la Cambra catalana Roger Torrent, i Eusebi Campdepadrós i Adriana Delgado, que havien estat secretaris de la Mesa. A principis de juliol, Costa va aconseguir fer prosperar la recusació per manca d'imparcialitat contra el president del TSJC, Jesús Maria Barrientos. Davant d'aquest fet, va decidir presentar fa dues setmanes una nova recusació per la mateixa raó contra Carlos Ramos, que ha acabat prosperant, plantejant la possibilitat de recusar també la instructora de la recusació, Maria Eugènia Alegret.

Costa ja ha celebrat aquesta decisió del TSJC amb una piulada a Twitter, on ha escrit: "El TSJ acaba d’anunciar que també ha acceptat la meua recusació contra el magistrat Carlos Ramos, que va ser nomenat a proposta del PSC. Pas a pas, seguim desmuntant la farsa de judici orquestrat per continuar silenciant la veu dels catalans representada al Parlament. Seguim". 

Programat pel 12 de juliol 

En un principi, aquest judici s’havia programat perquè comencés el passat 12 de juliol, però amb la decisió de recusar Barrientos el TSJC va anunciar que quedava suspès per tal de conformar un nou tribunal, segons les normes de repartiment i substitució vigents. A més, cal tenir en compte que la sala civil i penal del TSJC té molt pocs magistrats i, com en el cas del judici de la segona Mesa, és habitual que sol·liciti reforços d'altres seccions per a conformar el tribunal. 

En el cas de Carlos Ramos, la fiscalia i Vox es van posicionar en contra de Costa. En el primer cas, li va retreure que "de nou torna a atribuir una suposada i irreal falta d'imparcialitat" al magistrat. "La present recusació manca de fonament i és patent el seu caràcter fraudulent, atès que la intenció de l'acusat -l'actitud obstruccionista al llarg de tota la tramitació de la causa principal és notòria- no és una altra que la d'intentar dilatar la celebració del judici oral contra ell mateix i intentar apartar -mitjançant els successius incidents de recusació- a quants magistrats siguin designats per formar part del Tribunal que l'ha de jutjar", assegurava. També Vox denuncia un "ús indiscriminat de l'institut de la recusació".