El despropòsit de la manifestació unionista de dimecres, on centenars d’espanyolistes es van concentrar per protestar per una agressió i van acabar agredint un càmera de Telemadrid i per poc no es peguen també entre ells, no és un dels temes més destacables de les portades de la premsa espanyola d’aquest dijous.

Si diumenge la presumpta agressió a una dona que retirava llaços grocs -o els recollia, o els llençava, que hi ha versions per a tots els gustos- apareixia gairebé en totes les portades madrilenyes, avui l’agressió a un treballador d’una empresa pública de Madrid no mereix tanta atenció. Potser té a veure amb la filiació dels agressors, constitucionalistes de la línia muy españoles y mucho españoles. De fet, si volen trobar alguna referència serà millor que agafin la lupa.

De menys a més, a El Mundo, tot i dedicar quatre de les seves cinc columnes de portada al tema, amb el titular Crece la rebelión cívica contra la imposición del lazo amarillo, i fer referència a l’operació d’escamots unionistes a l’Empordà, els líders de Ciutadans retirant llaços a Alella i a la mateixa manifestació de la Ciutadella, no hi ha ni una ratlla referent a l’agressió del dia, quatre cops de puny a un càmera de Telemadrid.

L’ABC, al seu torn, també dedica la portada al monotema, però enfocat en la figura del conseller Buch i la pancarta antimonàrquica: El conseller de Interior ordenó no retirar la pancarta contra el Rey. L’agressió a la ciutadella? No sabe, no contesta.

A El País, entre línies, hi trobem la frase En la manifestación fue golpeado un càmera de Telemadrid que llevaba una prenda amarilla. Però al cos de text, que el titular és Rivera y Arrimadas se lanzan a una campaña en la calle en contra de los lazos amarillos.

Finalment, La Razón, i això cal reconèixer-ho, és l’únic mitjà que dedica un destacat a portada al fet: Agredido un càmera de Telemadrid al ser ‘confundido’ con uno de TV3 en la concentración de apoyo a la mujer golpeada. Rivera acusa a un ‘radical infiltrado’. Els titulars grans però, són Sánchez y Torra aplazan su cita ante la escalada de tensión i El atacante de la mujer que quitaba lazos actuo por ‘crispación separatista’.

Tot plegat, demostració que la línia editorial d’un diari no es constata només per les notícies que es publiquen, sinó també per les que se silencien. I això va també per Telemadrid, que gairebé blanqueja l'agressió a un treballador seu. Bon dijous a tothom.