L'economista Xavier Sala-i-Martin ha carregat contra el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que aquest dilluns va afirmar que "la independència de Catalunya no és constitucional".

Sala-i-Martin ha preguntat al cap de l'executiu espanyol que si "no és constitucional preguntar a la gent per saber quants volen la independència" perquè fa servir "dades electorals per inferir en el percentatge independentista".

En la mateixa línia, l'economista demana a Pedro Sánchez què dirà el dia que aquestes dades indiquin que hi ha una majoria independentista

En un fil a Twitter, Sala-i-Martin s'ha expressat amb duresa assegurant que Sánchez es "passaria pel forro"  una majoria independentista. 

L'economista segueix dirigint-se a Sánchez i el torna a acusar de no preocupar-se pel que pensen els catalans. A més, subratlla que l'únic interés del cap de l'executiu espanyol és "la cadira" i el què pensa l'extrema dreta que "el té aterrat". 

Finalment, Xavier Sala-i-Martin demana al president espanyol que "deixi de marejar la perdiu amb el que volen els catalans i tingui la valentia de preguntar-ho".