El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha estat taxatiu: "La independència de Catalunya ni és constitucional ni la volen la majoria dels catalans". En un missatges a Twitter, el cap de l'executiu espanyol ha assegurat que la majoria del poble català està a favor de l'autogovern.

Segons Sánchez, l'autogovern és sinònim de "convivència, diàleg i Constitució", i afegeix que és la fórmula que ell ha defensat sempre. 

En aquesta sèrie de piulades, el president espanyol ha aprofitat per sortir a defensar els Pressupostos Generals de l'Estat, que es voten dimecres, i ha criticat que ni els independentistes ni els partits de dretes l'ajudin a tirar-los endavant. Sánchez està convençut que els comptes de l'Estat són bons per Catalunya i Espanya i que tot i això no tindran prou suport per tirar endavant.

Finalment, Sánchez lamenta que la plana política no hagi entès el significat de la moció de censura, segons ell es tractava d'una "posada en funcionament d'una Espanya moderada, com cal i progressista, que vol conquerir el seu futur i no tornar al passat".