El president del govern espanyol, Pedro Sánchez, ha assenyalat que "la llibertat avui és vacunar" i no "enredar i sembrar la confusió" amb la vacunació a la Comunitat de Madrid.

"La bandera de la llibertat mai no la tindrà el duo de la plaça de Colom, la llibertat d'avui és vacunar, vacunar i vacunar", ha manifestat aquest diumenge Sánchez durant la seva intervenció en un acte del PSOE sobre sostenibilitat i canvi climàtic que ha recollit Europa Press.

"Hem de parar el Govern de la dreta i de la ultradreta"

En aquest sentit, ha afegit, amb referència al Partit Popular, que la llibertat "és respectar la voluntat dels electors" i no llançar-se a capturar trànsfugues a les files d'un altre partit. "Llibertat no és sembrar dubtes sobre la vacuna, no és actuar una vegada i una altra en contra de la resta de regions d'Espanya", ha advertit.

Per això, el president de l'Executiu ha insistit que la Comunitat de Madrid "necessita un govern seriós". "No pot ser la primera regió d'Europa governada per la ultradreta. Hem de parar el govern de la dreta i de la ultradreta", ha dit.

Entre els "molts deures" que té la Comunitat de Madrid, Sánchez ha destacat que ha de "frenar la corba de contagis" i que "ha de posar les bases de la recuperació". "Ningú no sortirà d'aquesta crisi sol per molt que corri", ha assenyalat amb referència al vídeo de campanya del PP en el qual apareix Ayuso corrent pels carrers de Madrid.

"La llibertat s'aconsegueix davant el virus i no a favor del virus"

Per a Sánchez, la llibertat és que "demà hi haurà més persones completament vacunades que persones encomanades oficialment per la Covid-19". "Aquesta és la llibertat. Tal com ens vam comprometre, el ritme de vacunació s'ha accelerat", ha celebrat.

En concret, ha assegurat que s'ha arribat a posar mig milió de vacunes al dia i que ja hi ha un total de 10 milions de vacunes administrades. "Aquesta és la llibertat d'estar vacunats, per la qual treballa el Govern socialista", ha dit.

En la mateixa línia, Sánchez ha posat èmfasi que en ple procés de vacunació "qualsevol pot entendre que la llibertat s'aconsegueix davant el virus i no a favor del virus". Així, ha ressaltat que la llibertat "és protegir la salut, enfortir la sanitat, limitar la difusió del virus".

En aquest punt, ha defensat que els llocs en els quals es produeix la vacunació han de ser "organitzats, ràpids, pròxims als domicilis", ja que a les persones grans "els costa desplaçar-se" i "mantenir-se hores i hores dretes esperant a ser vacunats a quilòmetres de les seves cases".

"Complir les normes"

El president del Govern ha incidit que la llibertat "no és desentendre's dels que pateixen els pobres" i és "protegir el dret a l'habitatge i no permetre l'espoli dels fons voltor" que, segons el seu parer, "campen al seu aire a la Comunitat de Madrid". "La llibertat és protegir les dones que pateixen el maltractament, no banalitzar com fa la presidenta de la Comunitat de Madrid la violència de gènere", ha criticat.

Encara que ha apuntat que és "el principi de la fi" de la crisi sanitària més important dels últims 100 anys, ha demanat "ser estricte en les restriccions i complir les normes". "Quan mirem enrere recordarem que uns donem suport als nostres sanitaris mentre d'altres convocaven cassolades; uns aprovem l'ingrés mínim vital i d'altres votaven en contra; uns votàvem els estats d'alarma per contenir el virus mentre d'altres van votar sistemàticament en contra de la salut pública", ha postil·lat.

 

 

Imatge principal: El secretari general del PSOE i president del Govern, Pedro Sánchez, al costat del candidat socialista a la Presidència de la Comunitat de Madrid, Ángel Gabilondo / Efe