El president del PP català, Xavier García Albiol, ha sol·licitat aquest migdia al president del Parlament, Roger Torrent, que ajorni la ronda de consultes prevista per demà per proposar un nou candidat a la presidència de la Generalitat.

El popular ha enviat una carta a Torrent demanant-li que esperi a "conèixer la situació i el futur judicial de Jordi Turull", el candidat amb més possibilitats de ser proposat. Albiol critica que tres mesos després de les eleccions no s'hagi investit president, cosa que assegura que "és perquè les persones que ha proposat no podien sotmetre’s a la investidura".

Pel que fa la possible proposició de Turull, el diputat recorda que està en llibertat provisional i que el proper divendres se li poden aplicar "noves mesures cautelars que dificultarien la investidura". Per això, avisa a Torrent que "la situació processal del diputat Turull no li ha de ser aliena" i li demana que ajorni la ronda per "no trobar-nos novament en la situació d’una candidatura a la presidència de la Generalitat impossible".

En el cas que Torrent continuï endavant, ja avisa que estarà contribuint "a mantenir la situació de bloqueig en la que es troba instal·lat el Parlament".

 

Possible inhabilitació

Aquesta demanda arriba després que aquest matí el jutge Pablo Llarena hagi citat totes les parts del procés del referèndum per anunciar-los el seu processament. El magistrat ha citat sis diputats del Parlament, entre els quals hi ha Turull, per decidir si els envia a la presó fins que es faci el judici.

L'empresonament podria conduir també a la seva inhabilitació, cosa que impediria que se'l pogués investir com a president de Catalunya en el cas que demà durant la ronda de contactes del president del Parlament sigui ell el proposat per ocupar el càrrec.