El PP tornarà a expressar al carrer el seu rebuig de l'amnistia i la seva "defensa de la igualtat entre espanyols" amb tres nous actes de partit, un aquest cap de setmana, un altre a Màlaga amb data encara per determinar i un tercer del que encara no es coneixen els detalls. Fonts de la direcció nacional del PP van informar d'un acte a Màlaga protagonitzat pel líder del partit, Alberto Núñez Feijóo, i pel president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno, aquest diumenge, 22 d'octubre, encara que per ocupació de l'espai previst (el carrer Larios i la plaça de la Constitució) finalment es posposarà.

El partit gairebé no dona informació dels actes

El PP anuncia ara que aquest cap de setmana celebrarà un acte en contra de l'amnistia en una ubicació de la que informaran "pròximament", igual com de la "data concreta" de la trobada de Màlaga i del tercer esdeveniment "amb temàtica similar": "Defensar la igualtat dels espanyols davant un PSOE que -diuen- mercadeja amb ella per l'interès parlamentari de Pedro Sánchez". Els populars no donen una data tancada per a l'acte de Màlaga després d'informar inicialment que l'esdeveniment passava al dia 29, la qual cosa coincidia amb la manifestació convocada per la Fundació Denaes a la madrilenya plaça de Colom.

El PP torna així a treure al carrer, amb actes oberts i de partit, la seva oposició a l'amnistia, a la qual també s'oposen a les institucions. El PP va celebrar ja un acte a Madrid el passat 24 de setembre en el qual van reunir milers de persones -40.000 segons la Delegació del govern espanyol, 60.000 segons els seus propis càlculs- en contra de l'amnistia. El líder del PP la seva cúpula i els barons del PP van participar a més en la marxa convocada per Societat Civil Catalana a Barcelona el passat 8 d'octubre, a la qual van assistir entre 50.000 persones, segons la Guàrdia Urbana, i 300.000, segons els convocants.

Després d'aquestes mobilitzacions, i davant de les queixes del PSOE per agitar el carrer, Feijóo ja va avançar que el seu partit no renunciaria en "cap cas" a fer "mítings o concentracions" per expressar la seva posició contra l'amnistia.

Aragonès estarà al Senat

Els nous actes oberts del PP seguiran el desplegament aquest dijous del seu ampli poder autonòmic al Senat, a on aniran els seus onze presidents autonòmics i el vicepresident de les Canàries, també del PP, per oposar-se a l'amnistia en la Comissió General de les Comunitats Autònomes. A la Cambra Alta assistirà a més el president del Govern, Pere Aragonès, per defensar aquesta mesura i també l'autodeterminació.

La convocatòria, impulsada pel PP, té per objectiu que els presidents autonòmics es pronunciïn sobre una possible llei d'amnistia. Els presidents socialistes i el lehendakari, Iñigo Urkullu, ja han anunciat que no hi aniran. En la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, va argumentar aquest dimarts que "sobre Catalunya parla el president de Catalunya i ningú no defensarà millor l'amnistia que el president de la Generalitat".