El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, se n’ha anat de la reunió amb Pedro Sánchez aquest dilluns a la tarda amb les mans buides. No se n’ha sortit amb poc més d’una hora de trobada, en què Feijóo ha intentat gratar-li informació al candidat socialista a la investidura. Aquesta és, com a mínim, la percepció que s’endú el dirigent gallec del Congrés dels Diputats, on ha provat d’aconseguir, sense èxit, que el president en funcions respongués sobre l’amnistia. “La resposta ha estat el no res”, ha assegurat Feijóo després de la reunió. En aquesta línia, el líder conservador també ha reclamat a Sánchez que “consulti als espanyols” la conveniència d’exonerar els independentistes en unes noves eleccions.

Feijóo s’ha presentat a la cambra baixa amb la voluntat -finalment frustrada- d’aconseguir allò que no va obtenir en el seu debat d’investidura. “No he obtingut resposta ni concrecions a les meves preguntes”, ha assegurat el conservador. En aquest punt, i vista la situació, ha reclamat a Sánchez que “pregunti als espanyols” la conveniència d’impulsar una llei d’amnistia i ha denunciat que “busqui paraules per disfressar la resposta a l’independentisme”. Al seu entendre, s’haurien de convocar eleccions generals el 14 de gener per obtenir el “consentiment” de la ciutadania pel que fa una norma que exculpi els independentistes represaliats pel procés independentista. “És el més honest”.

 

Feijóo veu Sánchez “absolutament convençut” que sortirà investit

Segons han explicat fonts del PP, Sánchez no ha mencionat la paraula ‘amnistia’ en cap moment, si bé han assegurat que s’ha dedicat a adobar el terreny per aprofundir en la desinflamació del conflicte entre Catalunya i Espanya. Per tot això, Feijóo ha vist Sánchez “absolutament convençut” que serà investit en les pròximes setmanes, suposant que les negociacions “van bé”. Ara bé, segons ha afirmat, el socialista no ha traslladat “com ho farà”. En aquesta línia, el PP veu un Sánchez desesperat per continuar al poder. “No hi ha límit en els mitjans per aconseguir la presidència”.

El PSOE denuncia l’”intent desesperat de Feijóo d’agitar el carrer”

Segons han avançat fonts del PSOE, el candidat ha traslladat a l’excandidat “la necessitat de respectar els resultats electorals” de les eleccions del 23 de juliol, a la vegada que li ha recriminat que hagi convocat dues manifestacions “contra la investidura” que intentarà el socialista, “en un intent desesperat d’agitar el carrer”, en al·lusió a la convocada a Madrid el 24 de setembre i a la d’aquest diumenge a Barcelona. A tot això, Feijóo ha desmentit aquestes afirmacions i ha assegurat que va fer un míting a Madrid i va respondre a la invitació de Societat Civil Catalana. De la mateixa manera li ha tornat a demanar que renovi el Consell General del Poder Judicial (CGPJ) i que respecti el cap d’Estat i els actes del 12 d’octubre. 

Els sindicats avalen l’amnistia mentre Sánchez continua amb l’agenda

El candidat a la reelecció ha encetat la ronda d’entrevistes aquesta setmana amb els sindicats Unió General de Treballadors (UGT) i Comissions Obreres (CCOO), que han avalat la política de desinflamació a Catalunya, en referència als indults que Junts i ERC exigeixen a canvi d’investir Sánchez. “Creiem que cal que la política jugui un paper com el que han jugat els indults i les modificacions del Codi Penal, que han esdevingut en una situació molt diferent tant social com política a Catalunya. Per aquest camí s’ha de seguir”, ha dit el secretari general de CCOO, Unai Sordo, que ha compartit punt de vista amb el seu homòleg de la UGT, Pere Álvarez: “S’ha de continuar la línia que ens permeti que la situació i el clima a Catalunya continuï millorant”.

Després de reunir-se amb Feijóo aquesta tarda i els sindicats UGT i CCOO aquest matí, el president en funcions es reunirà aquest dimarts amb el BNG (11:30) i el PNB (13h). El dimecres al matí serà el torn d’Unió del Poble Navarrès (11h), de Coalició Canària (12h) i Esquerra Republicana (13h). L’agenda quedarà tancada amb la trobada que mantindrà amb membres d’EH Bildu (9:30h) i Junts per Catalunya (11h). Després d’aquesta ronda, Sánchez sabrà amb quins suports compta de cara a la investidura, que encara no té data fixada al calendari.