El líder del Partit Popular, Alberto Núñez Feijóo, ha apujat els decibels contra una possible amnistia pactada entre el PSOE i l'independentisme aquest diumenge abans de la manifestació de Societat Civil Catalana a Barcelona. "Qui hi falta és el Partit Socialista, que està fent un negoci, i el negoci és la presidència del govern espanyol, després de perdre, per set vots independentistes", ha dit Feijóo en declaracions als mitjans abans de començar la manifestació

🔴 Manifestació del 8 d'octubre a Barcelona, DIRECTE | Última hora i reaccions contra l'amnistia

Així mateix, ha volgut marcar distàncies amb el lema de la manifestació ('No en el meu nom. Ni amnistia, ni autodeterminació'), que va a la contra. Per això, el líder del PP ha volgut llançar un missatge propositiu assegurant que l'acte reuneix gent d'opinions diferents, però que sí que coincideixen a dir "sí a la llibertat dels ciutadans, sí a la paraula donada, sí a la política amb principis, sí a la Constitució, sí a l'Estatut i sí a tots els catalans que han estat abandonats pel Partit Socialista". "No es tracta d'una amnistia que busqui la reconciliació. El que busca exclusivament és la presidència del govern" i una transacció de set vots per a la investidura, la qual cosa ha titllat d'involució i decisió reaccionària.

També ho ha qualificat de "cacicada impròpia d'una democràcia", i ha insistit que la immensa majoria d'espanyols rebutja aquest tipus de negocis, ha dit textualment. "Transaccions econòmiques no, igualtat davant la llei sí", ha afegit, i ha afirmat que acudeix a Barcelona a traslladar el seu compromís amb una societat de ciutadans lliures i iguals. "No pot haver-hi una elit política privilegiada: uns, perquè puguin arribar a la presidència del govern d'Espanya després de perdre les eleccions, i altres, per posar preu a la seva situació jurídica i personal", ha subratllat.

Ayuso hi diu la seva

Qui també ha assistit a la manifestació és la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, qui ha fet costat a Feijóo i ha acusat Sánchez de voler acordar l'amnistia de forma "tirana". "Per set vots ningú pot canviar el destí d'una nació", ha avisat Ayuso, que creu que Sánchez ha portat Espanya a un "carreró sense sortida". "És un clam que el que estan pretenent és absolutament inconstitucional. Podran retorçar i interpretar la Constitució, podran retorçar les lleis, però aquí s'han comès greus delictes contra la unitat d'Espanya", ha insistit.

Els presidents de la Regió de Múrcia i de l'Aragó, Fernando López Miras i Jorge Azcón, també han carregat contra Sánchez. "És l'amenaça a la igualtat entre territoris i espanyols", ha dit López Miras, mentre Azcón ha acusat l'independentisme de voler que els aragonesos siguin "espanyols de segona". "L'amnistia representa trencar amb l'estat de dret, amb la separació de poders, no respectar els Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat i, sobretot, la desigualtat", ha enumerat Azcón. Més enllà dels presidents de la Comunitat de Madrid, de l'Aragó i de la Regió de Múrcia, també hi han assistit el president de la Junta d'Andalusia, Juanma Moreno; el líder del PP a Castella-la Manxa, Paco Núñez; el líder del PP català, Alejandro Fernández, i la secretària general del PP, Cuca Gamarra.

El PP calca el discurs de Vox

El discurs del Partit Popular ha estat pràcticament calcat al de Vox, i és que el seu líder, Santiago Abascal, ha afirmat que l'amnistia és "la imatge més gran de corrupció possible" i l'ha titllat "d'agressió a la Constitució i al poble honrat". "El 2017, als carrers, com a Barcelona, i als tribunals vam parar el cop d'estat perpetrat per la Generalitat colpista de Catalunya, i en aquesta ocasió el pararem en els tribunals i als carrers, que ningú tingui cap dubte, contra l'amnistia", ha afegit.