La sentència del Tribunal Suprem contra la immersió ha donat ales al PP per carregar novament contra el govern espanyol per mantenir la taula de diàleg amb el Govern i sostenir la seva estabilitat parlamentària en formacions independentistes com ERC i Eh Bildu. Des de Castelldefels, la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, ha instat el president espanyol, Pedro Sánchez, a trencar amb els seus socis si no compleixen la Constitució, en clara referència a la sentència de l'alt tribunal espanyol i també al projecte independentista de la Generalitat i de la formació que lidera Arnaldo Otegi.

Així doncs, Montserrat ha denunciat "cinisme" per part de Sánchez a l'hora de demanar que es compleixi la Constitució "de pe a pa". "Això mateix li exigim, que faci complir als seus socis la Carta Magna, començant per l'article 1 de defensa de la unitat territorial i, si no ho fa, que trenqui els seus pactes amb ells", ha remarcat.

 

Per la seva banda, el president del PP de Barcelona, Manu Reyes, s’ha referit més concretament a la sentència de la immersió demanant a Sánchez “que faci complir la llei a Catalunya” si el Govern no ho fa. En referència a l’escola Turó del Drac de Canet, Reyes ha acusat a la Generalitat de “no fer res per garantir que es compleixi la sentència” ni tampoc “per protegir la família” que va demanar la quota en castellà.

Montserrat també ha carregat contra la presidenta del Congrés, Meritxell Batet, a qui ha acusat de fer un "ús partidista" de l'acte del dia de la Constitució. "Li va fer un flac favor a la Carta Magna, a la institució i a tots els espanyols".

Llei de pandèmies i crisi econòmica

Pel que fa a la pandèmia, la dirigent popular ha demanat al govern espanyol que faci una llei de pandèmies "perquè no hi hagi 17 Nadals diferents" sinó “protecció de la nostra salut pública” i “les mateixes normes” per a tots, que protegeixin “lleis i llibertats”.

Pel que fa a la situació econòmica, Montserrat ha descrit una situació catastròfica utilitzant termes com "les cues de la gana" i ha blasmat l'Executiu espanyol per no actuar contra la "imparable" pujada del preu de la llum.

En aquesta línia, la portaveu ha lamentat que a Espanya s'hagi incrementat en un 50% les fallides de petites i mitjanes empreses, així com les dades de l'atur|aturada, que fueteja especialment els joves". "Davant d'això, l'única proposta del govern de Sánchez és derogar la reforma laboral del PP, que tanta ocupació va crear i continua creant, i que ha fet possible que en plena pandèmia tinguéssim ERTO i els espanyols no perdessin el seu lloc de treball", ha lamentat. També ha assegurat que el PP està "preparat per governar" i que ha demostrat ser capaç de treure Espanya de les crisis econòmiques. "Sempre posem el nostre país al camí del creixement i de la creació d'ocupació, que és la millor política social per mantenir el nostre Estat del benestar", ha reivindicat.

 

Imatge principal: la portaveu del PP al Parlament Europeu, Dolors Montserrat, i el president del PP Barcelona, Manu Reyes / Foto: PP