El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha acusat Pedro Sánchez, de "tracte de favor" al País Basc i Catalunya. Ho ha fet després que el president del Govern, Pere Aragonès, no acudís a la Conferència de Presidents del passat divendres i, dies després, els executius català i central es reunissin a la Comissió Bilateral. 

Amb relació a aquesta qüestió, la consellera de Presidència, Laura Vilagrà, ha reivindicat que "no és un tracte de favor, sinó que és un tracte just arran d'una llei orgànica, que és l'Estatut".

L'Estatut fixa la relació

Segons ha defensat, Madrid va ser de les últimes comunitats autònomes en constituir-se, mentre que Catalunya va ser de les primeres, i té un Estatut que va reformar per fixar aquesta relació bilateral: "Si altres comunitats no la tenen és perquè tenen un estatut més antic, primitiu, o no ho han lluitat".

La relació bilateral entre la Generalitat i el govern espanyol "està molt clara i està votada per la ciutadania", ha subratllat.

Un tracte "discriminatori"

Aquesta argumentació, però, està lluny de convèncer els populars. Montesinos no només ha fet aquesta acusació sinó que també ha cridat els barons territorials del PSOE a "alçar la veu" i "rebel·lar-se" davant aquest "tracte discriminatori" entre regions per part de govern de coalició de PSOE i Unidas Podemos.

"És evident que l'Executiu no tracta igual a totes les comunitats autònomes", ha recalcat Montesinos, i ha subratllat que aquesta actuació de govern de Sánchez "dinamita la igualtat de tots els espanyols".

Montesinos ha assenyalat que el PP i les comunitats autònomes governades pel seu partit ho estan denunciant "alt i clar". "Aquí caldria preguntar-se si els presidents autonòmics del PSOE alçaran la seva veu i als seus conciutadans els diran que es revelaran davant aquest tracte discriminatori que fa el govern de Pedro Sánchez per interessos parlamentaris, perquè a la fi estem parlant d'escons", ha emfatitzat.

Sobre la proposta de Ximo Puig

En la mateixa línia, ha fet referència a les declaracions del ministre José Luis Escrivà donant suport al suggeriment del president del País Valencià, Ximo Puig, d'estudiar un impost a les rendes altes de la Comunitat de Madrid per a compensar la resta d'autonomies l'efecte capitalitat.

"Sánchez ha de deixar d'atacar Madrid i acceptar la proposta econòmica de Casado d’abaixar impostos", ha proclamat. No obstant això, la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero, va desautoritzar aquest divendres a Escrivà en assegurar que aquesta proposta no hi és a l'agenda de govern espanyol ni hi serà.

 

 

Imatge principal: El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos / Europa Press