FCS Select Products SL és l’empresa de Barcelona que va pagar una comissió de prop de dos milions d’euros (concretament 1.973.000 euros) a Alberto González Amador, la parella de la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, per haver venut a la firma gallega Mape Asesores material sanitari per valor de 42 milions d’euros durant el moment més crític de la pandèmia de la covid-19, en els mesos de maig i agost del 2020. La intermediació de González Amador entre aquesta empresa catalana i Mape ha estat l’origen de les investigacions per un presumpte delicte contra la Hisenda Pública i un altre de falsedat documental. I es dona la circumstància paradoxal que el març del 2022, el PP de Madrid va denunciar FCS, l’empresa pagadora de la comissió a la parella d’Ayuso, davant la Fiscalia Anticorrupció per presumptes irregularitats en una desena de contractes d’emergència relacionats amb la pandèmia que va fer amb l’Administració General de l’Estat i el sector públic institucional. 

El contraatac d’Ayuso pel seu germà

L’empresa FCS estava inclosa en la denúncia que Díaz Ayuso va presentar com a contraatac a l’obertura d’una investigació sobre les comissions que va cobrar el seu germà d’un altre contracte públic de compra de material sanitari arran de les denúncies presentades per diversos grups polítics, i que va ser arxivada per entendre que no hi havia proves que el germà d’Ayuso hagués comès alguna il·legalitat. En aquell moment, la presidenta de Madrid ja havia engegat la maquinària de la fiscalia contra una sèrie de contractes, adjudicacions i ajudes públiques a empreses suposadament vinculades a membres del Govern, entre elles, una assocada als pares de Pedro Sánchez. 

En el paquet de denúncies també n'hi havia una contra FCS, una empresa amb seu a Barcelona i dedicada al sector de les begudes alcohòliques, que va ser un dels proveïdors del Govern durant la pandèmia. Segons consta en la denúncia que el PP de Madrid a formular a la Fiscalia Anticorrupció, signada pel seu secretari general, Alfonso Serrano, on va fer una esmena general a la contractació de l'Executiu de Pedro Sánchez, l'empresa, segons informa elconfidencial, va ser l'adjudicatària de quatre contractes per valor de 263.126.600 euros tramitats pel "procediment negociat sense publicitat i caràcter d'emergència". La fiscalia va analitzar quatre contractes que FCS va signar amb el Ministeri de Sanitat, però també va descartar irregularitats. En canvi, una altra paradoxa, sí que va detectar indicis de delicte en contractes amb una altra empresa, i que han derivat al 'cas Koldo' que investiga l'Audiència Nacional.

La denúncia del PP de Madrid contra FCS es basava en el fet que “ofereix serveis de fabricació de productes d'articles de màrqueting per al sector de begudes alcohòliques”. "Per tant" —afegeix— "no sembla que la seva activitat social tingui directa relació amb l'objecte del contracte per poder ser un subministrador preferent de màscares". En l’escrit del PP també s’incideix en el fet que FCS va incrementar considerablement les seves xifres de negoci gràcies a aquestes operacions. “L'import de la xifra de negoci de FCS va ser de menys d'un milió d'euros el 2018, amb un benefici de 69.000 euros, davant dels 263,1 milions que va obtenir el 2020, a conseqüència de les adjudicacions públiques directes relacionades amb la COVID-19”. La denúncia del PP de Madrid també recordava que FCS "va ser condemnada el 2016 per un delicte d'estafa agreujada", apunta que “el delicte d'estafa té com a element principal l'existència d'engany", i que, malgrat tot, l'empresa va resultar adjudicatària d'una sèrie de contractes. Aquesta empresa va subministrar a Sanitat més de 500 milions de màscares, 10 milions de guants i 150.000 ulleres de protecció.

Una comissió del 4,5% per intermediació

L’empresa catalana, però, no subministrava material sanitari només a empreses públiques, sinó que també ho feia a companyies privades. Alberto González Amador va intermediar en alguns d’aquests contractes, en concret, va aconseguir per FCS una operació de 42 milions d’euros amb l’empresa gallega Mape Asesores, per la qual va cobrar la comissió pactada per les parts del 4,5% del volum de vendes. Segons consta en la denúncia que la Fiscalia Provincial de Madrid va presentar en el jutjat el passat 5 de març després de rebre un informe de l’Agència Tributària, la parella d’Ayuso va defraudar a Hisenda 350.951 euros entre 2020 i 2021 a través d’una trama de factures falses i societats pantalles, que li van servir per evitar pagar impostos d’aquests negocis milionaris aconseguits durant la pandèmia pels seus treballa d’intermediació com el que va fer amb FCS. Es dona la circumstància que Mape, l’empresa que va comprar el material a FCS gràcies a la intermediació de González Amador, també va tenir com a client a la mateixa Comunitat de Madrid, a la que, segons eldiario.es, li va adjudicar desenes de petits contractes en els últims anys.