El secretari general del PPC, Santi Rodríguez, considera que la conselleria d'Interior estarà "més enverinada que mai" aquesta legislatura per la influència de la CUP, que vol "pràcticament desmantellar la capacitat operativa dels Mossos d'Esquadra".

En una entrevista simultània a La 2 i Ràdio 4, el dirigent popular ha opinat sobre la possibilitat que l'exmilitant del PSC Joan Ignasi Elena sigui el proper conseller d'Interior. Rodríguez, ha explicat, "coneix molt bé" a Elena perquè els uneix "una certa relació familiar" i, a més, han coincidit a l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú (Barcelona) i en el Parlament. "La conselleria d'Interior em fa l'efecte que aquesta legislatura estarà més enverinada que mai. Quan pugui parlar amb ell li recomanaré que no l'agafi", ha dit.

I és que, en opinió del secretari general dels populars catalans, el govern d'Interior serà encara més incòmode en aquesta legislatura per influx de la CUP, un partit "radical" que mostra permissivitat cap a actituds "violentes" de manifestants. A més, caldrà abordar la reforma del model policial acordada per ERC i la CUP en el marc de les negociacions per investir el republicà Pere Aragonès com a proper president de la Generalitat.

Rodríguez ha descartat que el seu partit participi de l'esmentada reforma amb els cupaires, que segons ells volen "desarmar" i pràcticament "dissoldre" els Mossos, "que al final hauran d'anar a mantenir l'ordre públic amb el lliri a la mà".

L'estratègia d'ERC i Junts

Pel que fa a l'estratègia independentista que recull el document de l'acord entre ERC i Junts​, Rodríguez ha rebutjat la taula de diàleg perquè, segons ha explicat, a dins hi ha coses com l'amnistia i el dret a l'autodeterminació "que estan fora de la llei". També ha titllat la taula de "partidista". I, per aquest motiu, ha acusat el govern espanyol de tenir "miopia" perquè, segons ha dit, aquests objectius només beneficien els sobiranistes i no el conjunt de la societat catalana.

Sobre "l'embat democràtic" que plantegen els principals partits independentistes, Rodríguez ho ha emmarcat dins de la "retòrica" però ha alertat que té una certa "voluntat de tornar a determinades situacions", en referència a la tardor del 2017. 

Ciutadans també ho preveu

Aquesta previsió del PP se suma a la que ja va expressar fa un parell de dies Ciutadans a través del seu portaveu, Nacho Martín Blanco, qui va vaticinar que hi hauria problemes al departament si finalment aquest és assumida pels republicans. "Ens preocupa molt la connivència d'ERC amb la CUP pel que fa al menysteniment als Mossos, que ens fa témer una legislatura complicada en quant a seguretat", ha dit.

 

 

Imatge principal: els CDR es manifesten contra la sentència del procés / Foto: Sergi Alcàzar