Com era d'esperar, Ciutadans ha lamentat l'acord al qual han arribat ERC i Junts. En una atenció als mitjans de comunicació des de Lleida, el portaveu del partit taronja, Ignacio Martín Blanco, ha reiterat que qualsevol acord que vingui dels partits independentistes "és un mal acord per la recuperació de la pandèmia ​i per la convivència".

Tot i que avui la novetat era l'entesa a la qual havien arribat republicans i postconvergents, Martín Blanco ha fet especial èmfasi en l'acord a què van arribar ja fa unes setmanes ERC i la CUP. El portaveu taronja ha vaticinat que hi haurà problemes a la conselleria d'Interior si finalment aquesta és assumida pels republicans. "Ens preocupa molt la connivència d'ERC amb la CUP pel que fa al menysteniment als Mossos, que ens fa témer una legislatura complicada en quant a seguretat", ha dit.

Martín Blanco també ha carregat contra el contingut de les negociacions perquè, segons ha dit, han estat molt allunyades dels "problemes reals de la gent", i ha posat com a exemple la pugna pel paper que ha de tenir el Consell per la República aquests quatre anys. El dirigent unionista, que estava a Lleida acompanyat de la diputada Anna Grau, ha assegurat que manté l'esperança perquè "els fons europeus no quedin perjudicats per la falta de responsabilitat i d'Estat dels partits independentistes".

 

Una oposició 100% unionista

D'aquesta manera, Ciutadans se suma a les crítiques de la resta de l'unionisme. Si bé el partit taronja, juntament amb Vox i el PP, ja havia quedat com un partit completament irrellevant just després del 14-F a causa de l'aritmètica parlamentària, tant comuns com PSC s'havien vist amb opcions de governar fins avui mateix, quan han rebut com una gerra d'aigua freda l'acord entre ERC i Junts.

Ara bé, les fórmules plantejades pels socis de la Moncloa eren totalment diferents. La dels comuns passava perquè el PSC donés suport extern a un Govern entre ells i republicans, mentre que els socialistes sempre van deixar clar que no investirien Pere Aragonès i que qui havia de liderar el Govern "d'esquerres" era Salvador Illa.

Per altra banda, Martín Blanco i Grau han presentat una denúncia davant dels jutjats de Lleida contra l'absència de la bandera espanyola a l'Ajuntament d'Alcàrras. Martín Blanco ha lamentat que aquest i altres consistoris independentistes no posen la rojigualda "com si no fos una exigència deguda ni una bandera constitucional". "És una exigència de respecte al pluralisme de la societat catalana", ha afegit.

 

Imatge principal: El portaveu de Ciutadans Nacho Martín Blanco / ACN