Fins i tot en el cas de la polèmica generada per la llei del 'només sí és sí', que ha provocat que hi hagi un degoteig de rebaixes de penes a violadors i agressors sexuals, segons la ministra Irene Montero a causa de la interpretació dels jutges, el PP porta a col·lació el seu odi a l'independentisme. Ara, ha estat el portaveu del partit en el senat, Javier Maroto, que criticant la llei del ministeri d'Igualtat, ha comparat a violadors i independentistes, ja que, diu, els dos es veuen beneficiats de les lleis del Govern, amb referència a la reforma del delicte de la sedició. Segons Maroto, "tots els delinqüents sexuals, presents i futurs", s'estan fregant les mans" per la llei del  'només sí és' sí, ja que es veuran beneficiats per la reducció de penes, així com els independentistes, que també "es freguen les mans perquè torcen el braç una majoria d'espanyols que consideren incomprensible que el president cedeixi els principis del seu partit per seguir a Moncloa".

Discurs molt dur contra Irene Montero i Pedro Sánchez

Aquestes paraules s'emmarquen en la presentació per part del PP d'una iniciativa en el Senat amb la que pretén que el ple de la Cambra Alta mandate al govern espanyol perquè escometi la "immediata revisió, per la via d'urgència" de la llei del 'només sí és sí' a fi que els autors de delictes sexuals puguin tenir "com més aviat millor" les mateixes penes vigents fins a l'entrada en vigor d'aquesta norma. Aquest dimarts, encara que la ministra Irene Montero va reiterar en tot moment que els únics culpables de la situació són els jutges i la seva interpretació masclista, el govern espanyol ja es va obrir a revisar-la, tal com va deixar caure la ministra d'Hisenda, María Jesús Montero. La moció ha estat anunciada pel portaveu del PP en el Senat, Maroto, que ha subratllat que la Llei Orgànica de Garantia Integral de la Llibertat Sexual està portant la revisió de moltes sentències, de manera que persones condemnades per delictes sexuals "o bé surten de la presó o les seves penes són minorades simplement perquè Irene Montero i Pedro Sánchez han passat per la seva vida".

Maroto ha posat èmfasi que ambdós, president i ministra, han comès un "error irreparable" amb totes les víctimes de delictes sexuals, els agressors de les quals han vist "alleujada" la seva pena o han estat excarcerats, i per això el grup popular intentarà que aquest dany "no es perpetuï" mitjançant una revisió urgent de la llei. El que en concret planteja el grup popular és que el Senat insti al Govern, en el ple que celebrarà la setmana vinent, a revisar la norma que acaba d'entrar en vigor per reinstaurar les penes per delictes sexuals "que s'han vist rebaixades amb l'actual regulació", tal com assenyala el text de la moció.

Avisats per part de la Justícia

Maroto ha anat més enllà, i ha denunciat que "cada dia que passa sense corregir aquesta llei tots els delictes sexuals que es cometin contra dones i nens no seran castigats com abans, i totes les sentències i delictes comesos seran revisats amb la normativa d'Irene Montero i Pedro Sánchez". Per tant, segons el portaveu popular a la cambra baixa, qualsevol posició que no sigui un sí a la reforma "serà un escàndol" i ha carregat contra la "supèrbia" que ha fet als membres del Consell de Ministres sords davant dels advertiments dels jutges, juristes i fins i tot d'anteriors membres de l'executiu com Juan Carlos Campo sobre que això anava a "succeir".

La culpa no és dels jutges

D'aquesta manera, els populars censuren de ple la posició d'Irene Montero, que des del moment en què es va conèixer com afectava la seva llei estrella, juntament amb la llei trans, en alguns casos de violacions, ha anat reiterant que tot això passat per la interpretació dels jutges. Segons Maroto, aquesta visió dels fets és un "nyap i una negligència per pura ideologia", a més de titllar Montero d'ignorant, ja que els jutges estan obligats a aplicar les penes més favorables als presos. "Sánchez i Irene Montero són els culpables evidents d'aquesta situació i no els jutges", ha subratllat Maroto, que a més ha recordat que modificar la llei serà útil per als delictes que es cometin a futur, però no "arregla totes les sentències que seran modificades a la baixa".