L'anunci d'una futura reunió entre el president del govern espanyol, Pedro Sánchez, amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras ha encès les alarmes als partits de dreta i extrema dreta espanyols. Des del PP qualifiquen d'"indigne" aquesta possible trobada, mentre des del PSOE defensen que és un pas més en la "normalització" de la situació a Catalunya. La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha acusat aquest dimarts el PSOE de "rendir-se" a les formacions independentistes i pretendre reunir-se amb un "pròfug de la justícia" per "mantenir-se a la Moncloa". "En comptes de portar-lo i demanar que es posi a disposició de la Justícia, opta per sortir d'Espanya i reunir-s'hi", una "indignitat" que Espanya "no té per què pagar". Segons Gamarra, tot plegat demostra que "la paraula de Sánchez no val res".

Gamarra ha fet aquestes manifestacions en reacció a les declaracions del president espanyol d'aquest dimarts en conversa informal amb la premsa, on Sánchez ha afirmat que té intenció de reunir-se en diverses ocasions en els pròxims mesos tant amb Puigdemont com amb el líder d'ERC, Oriol Junquera s, per "normalitzar" la presència de les formacions independentistes al joc polític espanyol. Gamarra també ha advertit que el PP no permetrà que Sánchez utilitzi la reunió amb Feijóo per "blanquejar" les trobades amb Puigdemont, i ha insistit que perquè el líder del PP acudeixi a la Moncloa primer cal que el president espanyol faci arribar al líder de l'oposició l'ordre del dia de les qüestions que vol abordar.

Des del PSOE afirmen que la trobada és un signe de "normalitat"

El portaveu del PSOE en el Congrés, Patxi López, ha secundat com un signe de "normalitat" la intenció del cap del govern espanyol, Pedro Sánchez, de mantenir reunions tant amb el president a l'exili, Carles Puigdemont, com amb el president d'ERC, Oriol Junqueras. "Caldrà normalitzar les coses d'una vegada per sempre en aquest país", ha assenyalat López davant els periodistes en els passadissos del Congrés en ser preguntat per les paraules del líder socialista.

Ha estat el mateix Sánchez el que ha confirmat que es produiran aquestes trobades en conversa informal amb els periodistes en la tradicional trobada amb la premsa en Moncloa de final d'any. Encara que Puigdemont no serà l'únic, el líder socialista també ha explicat que mantindrà una trobada amb el dirigent d'ERC, Oriol Junqueras. Encara que no ha donat dates, sí que ha explicat que se celebraran per separat, i ha dit, a més, que prefereix que la reunió amb Puigdemont es dugui a terme una vegada que s'aprovi la Llei d'Amnistia, que ja ha iniciat el seu tràmit en el Congrés.