Pedro Sánchez no tem que se'l fotografiï amb Carles Puigdemont i Oriol Junqueras, i és per això que el president del govern espanyol confirma que es reunirà amb el president a l'exili i el líder d'Esquerra Republicana un cop aprovada la llei d'amnistia. Així ho ha afirmat aquest dimarts en una conversa informal amb periodistes, a la tradicional Copa de Nadal que se celebra al Palau de la Moncloa. No hi ha, segons ha assegurat, cap data pactada; de manera que no ha concretat si aquestes trobades es produirien abans o després d'aprovar-se l'amnistia de forma definitiva a les Corts espanyoles. Però sí que ha assenyalat que en seran diverses i sense cap mena de privacitat. "És coherent amb el procés de normalització", ha assenyalat. De la mateixa manera, ha argumentat que les fotografies no el desgastarien, en tant que el 23-J va augmentar en un milió de vots els seus suports a les urnes, tot i haver indultat els presos polítics. 

Tal com apuntava la setmana passada ElNacional.cat, el mateix dimecres en què Sánchez i Puigdemont es veien les cares a Estrasburg, el secretari general de Junts, Jordi Turull, i el secretari d'organització del PSOE, Santos Cerdán, es reunien en un dels edificis del Congrés dels Diputats. Van parlar, però, de celebrar una reunió en les pròximes setmanes. En aquell Ple a Estrasburg, Puigdemont i Sánchez van coincidir en un mateix lloc. Però no van saludar-se. Aquest dimarts, el president espanyol s'excusava en la seva conversa informal en com està dissenyat aquell hemicicle, i com els oradors es dirigeixen a la tribuna. 

A aquella reunió madrilenya entre el PSOE i Junts també va assistir Míriam Nogueras, que ha sigut una de les protagonistes de la premsa espanyola durant la darrera setmana, per haver disparat contra els jutges espanyols. Precisament en aquesta conversa amb periodistes, Sánchez ha avançat que el PSOE vetarà que els jutges espanyols compareguin a les comissions del Congrés en què els independentistes han aconseguit que s'hi investigui l'Operació Catalunya, l'espionatge amb Pegasus i els atemptats del 17-A.

La trobada entre Puigdemont i Sánchez ja la va avançar el mateix secretari general de Junts per Catalunya, Jordi Turull, en una entrevista a RTVE el passat dijous, justament l'endemà que els dos presidents coincidissin a Estrasburg al ple de l'Eurocambra per fer balanç de la presidència espanyola de la Unió Europea. De fet, va precisar que l'objectiu d'aquesta trobada serà per "parlar de la negociació i aprofundir en la resolució del conflicte". 

Trobada Sánchez-Aragonès

La confirmació de Sánchez arriba just dos dies abans de la trobada entre el president del govern espanyol i el president de la Generalitat de Catalunya, Pere Aragonès, en el marc de les negociacions entre els dos executius. Sobre la trobada entre els dos presidents, Sánchez ha explicat que parlaran sobre quan tornaran a celebrar la taula de diàleg entre els dos executius, després de més d'un any sense celebrar-se. En aquest sentit, la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, ha explicat que el president preveu posar sobre la taula el que considera "prioritats" pel Govern, com ara inversions com el traspàs de Rodalies, la reforma del finançament autonòmic o la defensa del català. 

Segueix ElNacional.cat a WhatsApp, hi trobaràs tota l'actualitat, en un clic!