La secretària general del PP, Cuca Gamarra, ha disparat contra Junts, ERC, EH Bildu i el BNG per la seva decisió de plantar el rei Felip VI aquest dilluns, quan començarà la ronda de contactes de cara a la investidura. De retruc, la diputada popular ha aprofitat per criticar el president espanyol en funcions, Pedro Sánchez, per demanar el suport d'aquestes forces polítiques per ser investit president. "Demostra el poc respecte que tenen a les nostres institucions i al nostre marc democràtic", ha reblat Gamarra en una declaració que ha compartit a les seves xarxes aquest diumenge. 

Gamarra ha lamentat que, de nou, aquesta última setmana, "l'independentisme i els pròfugs per atacar l'Estat han tornat a resultar indispensables per a Sánchez", en referència a la negociació per la Mesa del Congrés dels Diputats. La secretària general del PP ha retret al president espanyol que hagi "cedit a totes les pretensions de l'independentisme", i, en aquest sentit, li ha reclamat que expliqui als espanyols quines han estat aquestes cessions i "quins compromisos té assumits". En concret, Gamarra ha exigit a Sánchez que aclareixi si l'amnistia o el referèndum estan inclosos dins d'aquestes "cessions". "Amnistiarà tots aquells que van atacar l'estat?", s'ha preguntat Gamarra. 

"Tenim dret a saber quant ens costarà que el PSOE no hagi assumit la seva derrota electoral i estigui disposat a qualsevol cosa per mantenir-se en el poder", ha asseverat la diputada popular, incidint un cop més en la idea que l'únic guanyador de les eleccions va ser el PP, malgrat que cap llei contempla que la força més votada hagi de governar. Gamarra ha reiterat "la disposició del PP" i del president del partit, Alberto Núñez Feijóo, per "assumir la investidura si així li ho demana el rei Felip VI". Així, davant el menysteniment de les forces independentistes al Rei, Gamarra ha reafirmat el "compromís i respecte" del PP a la monarquia, el parlamentarisme, i "els 45 anys de tradició democràtica en els que sempre ha governat el partit amb més vots obtinguts a les urnes".