El Partit Popular recull el guant d'Aznar i convocarà "un gran acte" a Madrid contra l'amnistia el cap de setmana del 23 i el 24 de setembre, abans del debat d'investidura d'Alberto Núñez Feijóo. Així ho ha anunciat aquest dimecres la secretaria general del PP, Cuca Gamarra"El PP estarà al costat de tots els ciutadans que vulguin manifestar-s'hi", ha afegit la popular, que ha assegurat que l'acte servirà per mostrar el "rebuig" de la ciutadania espanyola a un possible pacte entre Pedro Sánchez i Carles Puigdemont que acabi amb una llei d'amnistia a favor dels actors del procés.

La portaveu dels populars al Congrés dels Diputats ha remarcat en una entrevista a Antena 3 que l'amnistia no entra dins dels marcs de la Constitució, i és per això que també ha justificat que el seu partit participi a la manifestació barcelonina del 8 d'octubre convocada per Societat Civil Catalana, també contrària a l'amnistia. De fet, la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso, ja va confirmar-ne l'assistència.

Lluny de rebutjar les paraules pronunciades aquest dimarts per l'expresident del govern espanyol José María Aznar, el PP les ha defensat i ja ha començat a dur-les a terme. L'exlíder dels populars va demanar repetir un "basta ya", aquest cop contra l'amnistia, i va fer una crida a mobilitzar-se contra un acord entre el PSOE i Junts per Catalunya. Les manifestacions de l'expresident van provocar una forta indignació en l'actual govern espanyol, i la portaveu, Isabel Rodríguez, es va encarregar de condemnar-les a la roda de premsa posterior al Consell de Ministres. 

Per Gamarra, l'executiu de Sánchez ha "tergiversat" les manifestacions d'Aznar per tal de crear una "cortina de fum" i desviar l'atenció de les negociacions del PSOE amb la resta de formacions polítiques, sobretot pels seus possibles pactes amb l'independentisme i amb el "pròfug de la justícia" Carles Puigdemont. ."Només faltaria que no ens puguem mobilitzar contra el que plantegen alguns, que està fora del marc constitucional" per obtenir un grapat de vots i "mantenir-se al poder", ha argumentat la número dos del PP.

El govern espanyol acusa Aznar de fer un discurs "colpista"

Concretament, la portaveu del govern espanyol va acusar l'expresident Aznar de fer una "crida colpista" contra l'amnistia, i va voler deixar clar que, a parer seu, les paraules de l'exlíder del PP eren intolerables per part d'algú que ha estat al capdavant de l'executiu espanyol. Així mateix, la també ministra de Política Territorial va recordar que les paraules d'Aznar "no són noves" dins del PP. "Què serà el següent? Una crida a l'alçament?", va preguntar-se Rodríguez en roda de premsa, a banda de remarcar que Aznar "no té credibilitat" des del moment que va intentar fer creure als ciutadans espanyols que ETA havia estat l'autora dels atemptats d'Atocha.