El PP ha eliminat el grup de whatsapp que compartien els senadors del grup parlamentari després de la polèmica que es va generar amb la filtració del missatge escrit pel portaveu, Ignacio Cosidó, en el qual defensava les avantatges pels populars del pacte amb el PSOE per la renovació del Consell General del Poder Judicial (CGPJ). Fonts populars han explicat que el grup, el qual era molt actiu, ha sigut suprimit aquest dimarts.

A través d'aquest grup és per on el portaveu popular va difondre un missatge en el qual es vantava del pacte amb el PSOE sobre la renovació del CGPJ perquè d'aquesta forma controlaven la Sala Penal del Tribunal Suprem. A causa d'aquesta filtració, Marchena ha fet públic aquest dimarts que renuncia a la presidència del CGPJ, desvinculant-se d'aquesta forma del pacte entre populars i socialistes.

Per la seva banda, Cosidó ha rebut aquest dimarts el suport dels 146 senadors populars, tot i que fonts del partit asseguren que existeix una divisió entre els senadors sobre aquest tema. La majoria de parlamentaris asseguren que el portaveu "ha quedat tocat" i que ha provocat la renúncia de Marchena.

Només uns pocs avancen que el portaveu hauria de dimitir, tal com demana l'oposició. Cosidó ja ha dit que té el suport del president del PP, Pablo Casado, i que no pensa dimitir.