Alberto Núñez Feijóo s'ha construït una imatge de moderat com nou líder del Partit Popular (PP), tanmateix, no li han caigut els anells per aliar-se amb l'extrema dreta de Vox i, segons publica El Mundo, aquesta tònica continuarà. Des de Gènova es dona llum verda als barons del partit per pactar amb Vox sempre que els sigui possible, és a dir, en tots els nivells, siguin ajuntaments o governs autonòmics. 

El PP vol governar costi el que costi, i per això està disposat a pactar amb l'extrema dreta, malgrat les complicacions que han viscut a Castella i Lleó. Des del partit no es planteja de forma tan planera, ja que s'apunta que es pacti amb Vox si no hi ha altres alternatives. Tanmateix, al marge de possibles pactes municipals amb formacions locals, en altres nivells, el PP no té més opcions en la dreta espanyola que el partit de Santiago Abascal davant la desfeta de Ciutadans. 

Tot a punta que Feijóo es renta les mans i dona llibertat als seus barons, que seran els que decidiran. Des de Gènova celebren que els pactes regionals no passin pel líder del partit com passava per la direcció de Pablo Casado. Fonts del partit celebren aquesta llibertat i apunten que no necessàriament és una carta blanca per pactar amb Vox: "Si Vox força a estar als governs sota amenaça de no donar suport a les investidures del PP, ells sabran, perquè l'alternativa és que governi l'esquerra, i aquesta seria la carta de presentació de Vox per a les generals". 

Les bones perspectives electorals del PP 

De cara a aquest any electoral, el PP té molt bones perspectives, Sobretot en les generals, on fa mesos que la majoria d'enquestes els donen la victòria, però no la majoria absoluta. Per exemple, la darrera enquesta d'NC Reports  per a La Razón, on s'apunta que Feijóo tindria un avantatge de més de dos milions de vots respecte al PSOE. Tot plegat es traduiria en 139 o 141 escons, una gran diferència respecte als 89 actuals. És a dir, concentraria més del 30% dels vots. 

El PP sumaria vots de tres fonts principals. Per una banda, Ciutadans, un partit que no arribaria a aconseguir representació al Congrés dels Diputats, traspassaria gran part dels seus vots als populars, concretament, el 70% votaria Feijóo. També sumaria votants provinents de les files socialistes. Tot i que, una de les principals fonts de noves àrees vindria directament de l'extrema dreta: Vox. Tanmateix, tot i atreure nous votants de diferents àmbits de l'espectre polític espanyols, els populars encara quedarien lluny de la majoria absoluta. Per arribar a La Moncloa, Feijóo necessitaria aliances, la més probable es troba més a la dreta del PP.