La llei de l'avortament torna a generar debat a Espanya, després que, amb més d'una dècada de retard el Tribunal Constitucional resolgués el recurs del PP a la norma del govern de Zapatero del 2011. Al Partit Popular es troben en una situació complicada en aquest sentit, ja que hi ha diferents opinions entre els seus membres, mentre que Alberto Núñez Feijóo dona per bona la llei de terminis. En canvi, a Vox van a totes contra aquesta llei i han registrat una proposició al Congrés dels Diputats perquè es derogui immediatament la llei de l'avortament i, a més, demanant que la seva polèmica proposta antiavortista a Castella i Lleó, on governa amb el PP, s'estengui a tot Espanya. Aquesta proposta inclou oferir escoltar el batec del fetus a les dones que volen avortar i una ecografia 4D. 

L'encarregat de posar damunt la taula aquesta proposta ha estat el portaveu de la formació al Congrés, Iván Espinosa de los Monteros, que també ha estat molt dur amb Feijóo per la seva posició sobre la llei, mentre el gallec també ha de fer front als sectors més catòlics del partit: "A Vox registrem una petició que reclama la derogació immediata de l'actual llei de l'avortament i substituir-la per polítiques públiques que emparin i protegeixin la dona embarassada i els fetus concebuts no nascuts. Que s'ofereixi per qualsevol dona que així ho desitgi informació amb la possibilitat que ens brinda la tecnologia: poder accedir al batec fetal i l'ecografia 4D". Aquesta proposta és idèntica a la que es va fer a Castella i Lleó i que va evidenciar les diferències entre la coalició de dretes, almenys en aquest sentit. 

Vox assenyala Feijóo i el PP per l'avortament

A més, Espinosa de los Monteros ha atacat el PP, situant el partit al costat de la resta de formacions espanyoles. Concretament, el portaveu de Vox ha demanat un canvi de mentalitat, que considera que ha absorbit tots els partits provocant un "nou bipartidisme". En aquest, per un costat, hi ha Vox i, a l'altre, tota la resta de partits, entre els quals el PP. "Espanya fa 40 anys que promou i facilita l'avortament, nosaltres treballem per evitar aquest mal i oferir alternatives", ha resumit. Després de la gran polèmica a Castella i Lleó, els ultres parlen de fomentar la natalitat, no d'evitar l'avortament. 

Espinosa de los Monteros no ha dubtat a assenyalar directament Feijóo, després de la seva reacció a la decisió del Tribunal Constitucional al recurs del PP: "El mateix que va recórrer al Tribunal Constitucional la llei de Bibiana Aído (ministra encarregada de la norma) es felicita per la llei de terminis". "Alegrar-se de la derrota d'un mateix és insòlit", ha resumit. Aquest atac contrasta amb les xifres que revelen les enquestes sobre l'opinió dels espanyols sobre la llei de l'avortament, amb un 80% a favor. Tot i que el percentatge és menor, també una majoria de votants del PP (60,9%) i Vox estan a favor d'aquest dret de les dones.