Les pròximes eleccions estatals són una cita molt esperada pels populars, ja que la majoria dels sondejos els preveuen una gran victòria. La darrera enquesta d'NC Report per a La Razón, no és una excepció. Segons les seves dades, el PP liderat per Alberto Núñez Feijóo tindria un avantatge de més de dos milions de vots respecte al PSOE. Tot plegat es traduiria en 139 o 141 escons, una gran diferència respecte als 89 actuals. És a dir, concentraria més del 30% dels vots. 

El PP sumaria vots de tres fonts principals. Per una banda, Ciutadans, un partit que no arribaria a aconseguir representació al Congrés dels Diputats, traspassaria gran part dels seus vots als populars, concretament, el 70% votaria Feijóo. També sumaria votants provinents de les files socialistes. Tot i que, una de les principals fonts de noves àrees vindria directament de l'extrema dreta: Vox. Tanmateix, tot i atreure nous votants de diferents àmbits de l'espectre polític espanyols, els populars encara quedarien lluny de la majoria absoluta. 

enquesta de la razon

Font: La Razón

Per arribar a La Moncloa, Feijóo necessitaria aliances, la més probable es troba més a la dreta del PP. En uns nous comicis, Vox obtindria uns resultats pitjors que l'any 2019, passaria de 52 diputats a 44 o 46. Des de fa temps, les enquestes mostren que Vox hauria tocat sostre i ara només fa que recular a poc a poc des del fracàs de les eleccions andaluses. Tot i aquest cop del partit de Santiago Abascal, la suma amb el PP els situaria per sobre de la meitat del Congrés, és a dir, més de 175 representants. 

transpas vots enquesta la razon

Font: La Razón

Mals resultats per a l'esquerra espanyola

Per altra banda, el PSOE perdria suports en unes noves eleccions. Segons aquest enquesta, els socialistes se situarien per sota del llindar de 100 diputats, concretament, obtindrien entre 94 i 96 escons. Un resultat que seria un cop dur pels socialistes, que mai haurien tingut resultats similars. Des de fa temps, la majoria dels sondejos pinten un futur difícil per la formació liderada per Pedro Sánchez.

Els seus socis de govern no tenen millors perspectives de futur. Concretament, Unidas Podemos aconseguiria 24 o 26 representants, menys dels que tenen actualment. És a dir, els dos partits que conformen l'actual coalició del govern espanyol es veuen abocades a un mal futur electoral. 

Pel que fa als partits catalans, tant Esquerra Republicana de Catalunya com Junts per Catalunya repetirien resultats o, com a molt, perdrien un representant situant respectivament entre els 12 i els 13 escons i els 7 i 8. Sobre la CUP, el sondeig no inclou informació.