El Partit Popular ha registrat una petició de compareixença del vicepresident segon del govern espanyol i líder de Podemos, Pablo Iglesias, al ple del Congrés per la investigació del jutjat d'instrucció 42 de Madrid sobre el finançament presumptament irregular del partit lila.

Els populars volen que Iglesias respongui sobre com aquesta investigació "afecta l'exercici del seu càrrec" a l'executiu espanyol. D'altra banda, el PP també subscriu la petició de compareixença de Cs, que ahir va demanar que donés explicacions de forma urgent a la comissió de qualitat democràtica de la cambra baixa.

El PP demana la compareixença d'Iglesias emparant-se amb l'article 56.4 del reglament del Congrés i demana també a la Diputació Permanent que convoqui un ple extraordinari per acordar la compareixença del líder de Podemos. La petició de compareixença del vicepresident arriba després que aquest dimecres els populars ja demanessin la seva dimissió.

El fet de demanar un ple extraordinari suposa donar una major rellevància a la compareixença d'Iglesias. El partit que lidera Pablo Casado també recorda que ja va sol·licitar la compareixença d'Iglesias en la Comissió de Qualitat Democràtica per a explicar les "irregularitats" en els comptes de Podemos detectades pel Tribunal de Comptes, abans de conèixer la imputació del partit després d'una denúncia per presumpte finançament il·legal.