El PP demana la dimissió del vicepresident segon del govern espanyol, Pablo Iglesias, per la investigació d'un jutjat de Madrid del finançament de Podemos. "Aquest populista d'ambició il·limitada no pot ser vicepresident del govern d'Espanya", afirmen els populars a Twitter, que consideren que està "inhabilitat per al càrrec". El PP s'ha bolcat contra Iglesias a les xarxes socials després que aquest dimarts transcendís que el titular del jutjat d'instrucció 42 de Madrid, Juan José Escalonilla, investiga Podemos i tres càrrecs del partit per presumpta malversació a partir d'una denúncia de l'exadvocat del partit, José Manuel Calvente. Fonts de Podemos defensen que és una "investigació prospectiva" que vol desgastar-los mediàticament.

El vicesecretari de Comunicació del PP, Pablo Montesinos, ha exigit a Iglesias que "marxi del Consell de Ministres" en una entrevista a Telecinco aquest dimecres i ha demanat al president del govern espanyol, Pedro Sánchez, que premi "el botó vermell" per cessar-lo, en cas que el líder de Podemos no dimiteixi.

"En política no es demana perdó, en política es dimiteix. Faci'ns un favor i compleixi. Dimiteixi", va demanar aquest dimarts en un tuit el secretari general del PP, Teodoro García Egea, recordant unes paraules d'Iglesias en què deia que si mai s'obria judici oral contra el seu partit per corrupció, dimitiria. Escalonilla encara no ha fet aquest pas processal, ja que el cas està en fase d'instrucció.

A més del principal partit de l'oposició, també Vox i Cs han criticat Iglesias. La diputada del partit d'ultradreta al Congrés Macarena Olona va assegurar a Twitter que Podemos no pot estar al govern espanyol "ni un minut més" mentre s'esclareix la investigació.