Mentre Xavier García Albiol mostra la seva indignació pel fet d'haver estat citat a declarar davant un jutge a dos mesos de les eleccions municipals del 28 de maig, des del PP neguen que aquest sigui un cas de corrupció i que, per tant, hagin de substituir-lo com a candidat a l'alcaldia de Badalona. Segons Cuca Gamarra, la secretaria general del partit i portaveu al Congrés dels Diputats, el judici per un possible cas de prevaricació amb la instal·lació d'unes antenes l'estiu del 2012, "es tracta d'un procediment obert a un jutjat de Catalunya que té a veure amb la seva activitat dins de la gestió administrativa al capdavant de l'Ajuntament de Badalona". Així ho ha defensat en una entrevista a Onda Cero, reiterant que no es tracta d'un cas de corrupció per justificar la decisió del partit de no obrir-li un expedient disciplinari o fins i tot, suspendre'l de militància, tal com recullen els estatuts. 

A més, Gamarra també ha afegit que García Albiol ha entregat tota la informació que se li ha reclamat com exigeixen les bases del partit, que també estableixen, "com no pot ser d'una altra manera", ha puntualitzat, la presumpció d'innocència. Després de destacar que el candidat a l'alcaldia de Badalona té opcions no només de guanyar les eleccions, sinó d'aconseguir la majoria absoluta, ha subratllat que la situació "no és gaire diferent d'un altre assumpte que afecta en aquest cas el que avui és alcalde de l'ajuntament", en referència a Rubén Guijarro, ja que un jutjat de Badalona l'investiga per una suposada prevaricació urbanística quan encara era regidor. Albiol va ser l'encarregat d'anunciar-ho després de saber que la Fiscalia demana per ell dos anys i deu mesos de presó per instal·lar de manera irregular unes antenes de telefonia a la comissaria de la Guàrdia Urbana.

Gamarrano ha estat l'única a reaccionar a aquest cas, si no que també ho ha fet el líder del PSC, Salvador Illa, en una entrevista a SER Catalunya. En el seu cas, ha considerat sorprenent que el PP "se salti les seves pròpies normes de funcionament" amb Albiol. "Si un partit té un codi ètic i uns estatuts, ho ha de respectar", ha afegit Illa.

Les explicacions d'Albiol davant la petició de la Fiscalia 

Aquest dimecres, Xavier García Albiol es va pronunciar sobre la seva citació: "A dos mesos de les eleccions em diuen que he d'anar a judici per unes antenes de telefonia de l'any 2012, a partir d'uns fets que és impossible que hagin pogut passar", indica en un vídeo on explica la seva versió dels fets, que veu com un simple tràmit administratiu i que sembla que comparteix tota la direcció del partit, tal com demostren les paraules de Gamarra. Albiol defensa en la seva piulada que ell no era a Badalona quan es van produir els fets, sinó que es trobava fora de la ciutat de vacances, ensenyant documents oficials que constaten la delegació de l'alcaldia quan van succeir els fets. Per tot plegat, considera evident que no és "casual" el que està passant, a tot just dos mesos de les eleccions municipals. 

Concretament, la Fiscalia de Medi Ambient demana per ell 2 anys i 10 mesos de presó i 10 anys d’inhabilitació a càrrec públic pel delicte continuat de prevaricació, un delicte continuat de prevaricació urbanística, i un altre de prevaricació ambiental per la instal·lació de dues antenes de telefonia sense llicència entre el 2012 i el 2018 en terrenys de titularitat municipal, al Turó d’en Caritg, a la comissaria de la Guàrdia Urbana. La mateixa pena demana per a Xavier Salva i Tomàs Vizcaíno, com a cooperadors. Per al dirigent d'ERC Oriol Lladó, tinent d'alcalde d'Urbanisme del 2015 al 2018, la Fiscalia sol·licita un any i 6 mesos de presó pel delicte de prevaricació urbanística, i per a l'actual candidat del PP a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Miguel Jurado, un any d’inhabilitació a càrrec públic per delicte d’omissió del deure de perseguir delicte.