El candidat del PP a l'alcaldia de Badalona, Xavier García Albiol, s'ha mostrat indignat perquè li han obert judici oral pel cas d'una antena de telefonia, "a dos mesos de les eleccions". "A dos mesos de les eleccions em diuen que he d'anar a judici per unes antenes de telefonia de l'any 2012, a partir d'uns fets que és impossible que hagin pogut passar", ha indicat en un vídeo on explica la seva versió dels fets, que veu com un simple tràmit administratiu.

Recentment, la Fiscalia de Medi Ambient va presentar l’escrit d’acusació en el qual demana per a Albiol 2 anys i 10 mesos de presó i 10 anys d’inhabilitació a càrrec públic pel delicte continuat de prevaricació, un delicte continuat de prevaricació urbanística, i un altre de prevaricació ambiental per la instal·lació de dues antenes de telefonia sense llicència entre el 2012 i el 2018 en terrenys de titularitat municipal, al Turó d’en Caritg, a la comissaria de la Guàrdia Urbana. La mateixa pena demana per a Xavier Salva i Tomàs Vizcaíno, com a cooperadors. Per al dirigent d'ERC Oriol Lladó, tinent d'alcalde d'Urbanisme del 2015 al 2018, la Fiscalia sol·licita un any i 6 mesos de presó pel delicte de prevaricació urbanística, i per a l'actual candidat del PP a l’alcaldia de Santa Coloma de Gramenet, Miguel Jurado, un any d’inhabilitació a càrrec públic per delicte d’omissió del deure de perseguir delicte.

En la resolució, el magistrat José María Noales precisa que hi ha indicis delictius i, a més d’acordar l’obertura del judici oral, reclama a Albiol i Vizcaíno que de manera conjunta i solidària aportin una fiança en metàl·lic de 20.000 euros. També ordena que Vodafone aporti una fiança en metàl·lic de 15.000 euros, la mateixa que es reclama a Movistar. I ara dona deu dies als advocats dels processats perquè presentin el seu escrit de defensa, i acorda l'arxiu provisional parcial respecte de Christian Carneado, i Miguel Ángel Sánchez Ruiz. La celebració del judici, a l'Audiència de Barcelona, segurament serà passades les eleccions municipals 2023.

En la interlocutòria, el magistrat exposa que Xavier García Albiol, alcalde de Badalona des del 2011 l 2015, es va reunir amb representants sindicals de la Guàrdia Urbana que li reclamaven l’expedient administratiu que autoritzava les antenes a tocar el seu lloc de treball, i que mai van tenir resposta. Hi precisa que en el procediment “ha quedat acreditat” que els tràmits urbanístics i administratius requerits per la instal·lació de les dues antenes no van ser realitzats pels responsables municipals. “No es va incoar cap expedient administratiu, ni de tipus urbanístic, ni de tipus mediambiental, ni de tipus tributari”, conclou el jutge. L'Oficina Antifrau de Catalunya va xifrar en 17.448 euros, els diners que hauria d'haver recaptat el consistori per aquestes instal·lacions.