L'actual alcalde de Badalona i candidat del PSC a les eleccions municipals de 2023, Rubén Guijarro, ha presentat aquest dimarts el seu projecte de cara als comicis de 2023, assenyalant directament al candidat popular, Xavier Garcia Albiol, com el rival a batre. “Cal tenir clar la Badalona a la qual no volem tornar”, ha afirmat per després definir en un llarg reguitzell de desqualificatius el model que per als socialistes representa Albiol. El candidat socialista s'erigeix en alternativa perquè Badalona no torni a ser "un circ mediàtic". “Mai més la vergonya, mai més la dreta, ni la d’Ayuso, ni la de Feijoó, ni la d’Albiol. Mai més el Partit Popular a Badalona”, ha afirmat Guijarro.

🗳️ Calendari de les Eleccions Municipals 2023 a Catalunya: totes les dates i quan es vota

Guijarro ha definit Albiol com un alcalde “que s’atrinxera a la mentida” i que posa els seus interessos personals per damunt dels interessos de la ciutat. També li ha retret que “cada dia parla malament de la ciutat” i que s’ha convertit en un “ambaixador que desprestigia la ciutat a cop de tuit”. Durant el seu discurs, Guijarro també ha tret pit de l’obra de govern del darrer any d’aquest mandat. El líder socialista s'atribueix el mèrit del desbloqueig del projecte del canal del Gorg, la remodelació del passeig marítim fins al Torrent de Vallmajor o la implicació badalonina en el projecte del hub de les Tres Xemeneies.

L'actual alcalde de la ciutat també ha tret pit amb l'impuls econòmic que ha donat a la ciutat després de la pandèmia a través del pla de reconstrucció social i econòmica que ha impulsat l'ajuntament. També ha destacat les millores en seguretat ciutadana, una àrea que tornarà a ser cavall de batalla a la campanya electoral del mes de maig. En aquest sentit, Guijarro ha recordat a Albiol que l’actual govern posarà en marxa una unitat per lluitar contra l’ocupació il·legal, mentre altres “s’omplen la boca” parlant d’inseguretat. “Governem amb fets, no a cop de piulada!”, ha exclamat el líder socialista.

Rubén Guijarro es va incorporar al grup municipal del PSC a Badalona l'any 2015, després de les eleccions municipals i ha viscut des de dins el tsunami polític en què viu immersa la ciutat des d’aquells comicis. De fet, el mateix Guijarro ha estat l’estrateg dels socialistes durant aquest llarg periple que el 2021 el van acabar catapultant a l’alcaldia. Aquell 2015 el PSC va donar suport a la investidura de Dolors Sabater, però tres anys més tard, el 2018, va liderar una moció de censura contra la líder de Guanyem. Guijarro va ser a partir d’aquell moment tinent d’alcalde de l’àmbit de Govern i Territori i home fort del govern d’Àlex Pastor

L’episodi protagonitzat per l’exalcalde Pastor durant la pandèmia, conduint begut i saltant-se el confinament municipal va posar fi a aquell govern i va permetre el retorn de Xavier Garcia Albiol (PP) a l’alcaldia -Albiol va ser alcalde entre 2011 i 2015. Les sorpreses a Badalona no van cessar i només un any més tard, l’esclat del cas dels ‘Papers de Pandora’, que vinculaven Albiol amb una societat en un paradís fiscal van possibilitar l’acord entre PSC i Guanyem, no sense dificultats, per presentar una moció de censura i nomenar Guijarro com a nou alcalde de la ciutat.