El Partit Popular ha acusat el govern de Pedro Sánchez d'obligar els agents de la policia a tractar els manifestants a la seu del PSOE "com si fossin CDR". La concentració d'aquest dilluns a la seu dels socialistes a Ferraz es va tancar amb 3 detinguts. Segons fonts populars, els agents ho van fer de "manera injusta" en aplicació de la 'llei mordassa'. "El nostre suport als agents és compatible amb la nostra crítica als comandaments del Ministeri de l'Interior", han afegit. Tanmateix, els populars han assegurat que no han convocat cap concentració a la seu del PSOE, i han recordat que totes les manifestacions contra l'amnistia en les quals han participat han estat pacífiques. 

🔴 Negociacions per a la investidura de Pedro Sánchez, DIRECTE | Última hora i reaccions dels acords

El PP no condemna les protestes

La concentració d'aquest dilluns a la seu del PSOE es va saldar amb 3 detencions i es van poder veure enfrontaments entre la policia i els manifestants. Els agents van dissoldre la concentració amb gasos lacrimògens, també van llançar pots de fum des del cordó policial. El conflicte es va iniciar quan un grup de manifestants va intentar trencar el cordó policial per entrar a la seu dels socialistes. A banda, de part dels manifestants també es van llançar objectes contra la policia. 

El PP ha advertit que és possible que algunes de les persones que es van concentrar a Ferraz siguin les mateixes que ho van fer a la seu del PP, el març de 2004, després dels atemptats a Atocha. En aquest sentit, el partit de Núñez Feijóo ha recordat que aleshores "el PSOE va enviar persones a protestar davant del carrer Génova" de Madrid —on està la seu dels populars— demanant al govern espanyol que no mentís. "Malgrat això, i tot i les mentides d'aquest govern, el PP no ha convocat cap concentració a Ferraz", afegeixen els populars contraposant les dues actituds.

Manifestacions contra l'amnistia

El PP es tornarà a manifestar contra l'amnistia aquest diumenge 12 de novembre, a les 12:00 hores, a totes les capitals de província. I també té previst tornar a sortir al carrer el dia 18, a la concentració convocada a la Plaça Cibeles. "La forma de protestar contra les indignes negociacions del PSOE és fer-ho de manera que Pedro Sánchez no aconsegueixi que es desviï l'atenció de la seva indecència", defensen. Els populars es defineixen com un "partit institucional" que "combat els que van rodejar el Congrés (Podem), els que anaven a les seus del PP a insultar (PSOE), a atacar-les (Bildu) o els que utilitzaven els carrers per generar aldarulls (independentistes)".

Les crítiques del PSOE

La resposta del PSOE no s'ha fet esperar, i retreu al PP que no condemni els "atacs" a les seves seus durant les protestes contra l'amnistia. "Ni els crits en favor de Franco, ni els crits contra la Constitució, el cap d'estat i el president", lamenten fonts dels socialistes. Així mateix, critiquen que el partit presidit per Alberto Núñez Feijóo no doni suport als agents de la policia que aquesta passada nit "gairebé veuen superada la seva línia i en risc la seva integritat física". En relació amb la comparació que fa el PP amb les protestes de ciutadans a la seu de Gènova el març del 2004, després de l'atemptat contra Atocha, el PSOE conclou que "el PP mai ha superat que els ciutadans els enviessin a l'oposició per mentir després del pitjor atemptat de la història d'Espanya". Segons fonts dels socialistes, la conclusió és que el PP "no ha après res en 20 anys" i és "el mateix partit que segueix dient que hi ha armes de destrucció massiva a l'Iraq".