La policia espanyola va detenir 3 persones aquest dilluns a la nit per atemptar contra l'autoritat a la concentració contra l'amnistia que es va produir a la seu del PSOE a Madrid, al carrer Ferraz, on es van reunir 3.800 persones. A les xarxes socials s'han vist diversos vídeos on es veu com els agents van tirar pots de fum des de les línies policials, així com l'intent per part d'alguns manifestants de trencar el cordó policial, així com cops de porra per apartar els manifestants. A més, també es va produir algun llançament d'objectes contra els agents. Un grup de manifestants ha encès bengales i diversos manifestants han intentat forçar el cordó policial per envair la seu socialista, motiu pel qual es va detenir un d'ells.

En un altre vídeo compartit, on es veu com la policia espanyola està detenint una persona es pot sentir com un manifestant els crida "piolins, sou uns piolins. Us haurien d'haver tirat al mar a Barcelona. Covards". Un altre crida, "aquí a la capital, sí", i amenaça que "això és el principi". 

La manifestació estava convocada per Revuelta —un moviment juvenil que es defineix com a "patriota unitari espanyol"— i es va estendre per altres ciutats de l'estat espanyol, a Barcelona, València, Badajoz, Sevilla, El Puerto de Santa María (Cadis), Oviedo, Salamanca, Tarragona, Saragossa i Valladolid, totes davant de les seus del PSOE.

Vox, al capdavant de les protestes

Entre els 3.800 concentrats a Ferraz hi havia el líder de Vox, Santiago Abascal, que ha denunciat el "cop d'estat" de Pedro Sánchez. També l'ha acusat de "vendre la nació" i ha recordat que Vox està fent tot el que pot per evitar-ho en diversos fronts, com ara el judicial o el polític, allà on tenen responsabilitat o influències de govern. Mentre que a la manifestació a la seu del PSC a Barcelona estava el portaveu de Vox al Parlament, Ignacio Garriga, que se'l va poder veure cantant "Puigdemont, a presó". Han cridat lemes com "Espanya no es ven, es defensa", "Pedro Sánchez, fill de puta" i "Sánchez, traïdor, Espanya és la teva nació".

La concentració de Madrid va ser convocada a les 20.00 hores, però al voltant d'un centenar de persones es van congregar una hora abans, a uns 50 metres de la seu socialista, amb una pancarta amb el lema "Pedro Sánchez a presó" i al crit de "Que et voti Txapote!", "Deixeu-nos passar!" o "Cal anar per ells!", mentre proferien insults enmig d'una cassolada. Al voltant de les 21:00 hores, es va dissipar la protesta, moment en el qual un grup de manifestants, alguns encaputxats i abillats amb màscares, van encendre bengales, petards i van llançar pots de fum al crit de "Ni un pas enrere!" o "la seu del PSOE la cremarem".

La resposta del PSOE

Durant els darrers dies, diverses seus del PSOE han estat atacades amb pintades, on s'han pogut llegir missatges com 'traïdors' o 'fills de puta'. El president del govern espanyol en funcions, Pedro Sánchez, s'ha manifestat i ha enviat el seu suport a la militància socialista, que està sofrint "l'assetjament dels reaccionaris a les cases del poble". Sánchez adverteix que "atacar les seus del PSOE és atacar la democràcia i a tots els que creuen en ella. Però més de 140 anys d'història ens recorden que mai ningú serà capaç d'acoquinar el PSOE". 

El portaveu del PSOE, Patxi López, ha anat un pas més enllà, i ha assegurat que durant molts anys han intentat que els socialistes abandonem les nostres conviccions. "Ni ho han aconseguit ni ho aconseguiran, perquè la nostra raó és més forta que les seves amenaces i la seva violència". En una publicació al seu compte de X (anteriorment Twitter), acompanyat d'un vídeo de la concentració d'aquest dilluns a Ferraz, ha afirmat que "el silenci del PP és eixordador. Serà perquè són els seus socis?".