Les negociacions entre Junts i el PSOE per a la investidura de Pedro Sánchez es mantenen aquest dilluns a Brussel·les, mentre l'ambient cada cop està més caldejat després de l'acord dels socialistes amb ERC anunciat la setmana passada. Divendres el grup Revuelta va iniciar una manifestació davant la seu nacional del PSOE, al madrileny carrer Ferraz, i dissabte també va haver-hi una concentració a la seu socialista, amb Esperanza Aguirre com a protagonista. En paral·lel, diverses seus del PSOE arreu d'Espanya han estat atacades durant el cap de setmana. 

El PSOE denuncia que a diverses cases del poble de Canàries, Castella i Lleó, País Valencià i Madrid han aparegut unes pintades amb lemes com "putos traïdors" o "vota Vox". 

El secretari general del PSOE de Canàries, Ángel Víctor Torres, ha denunciat actes vandàlics a diverses seus del partit. Per la seva banda, el president de Canàries i secretari general de Coalició Canària, Fernando Clavijo, ha mostrat la seva "més enèrgica condemna" als actes vandàlics que han sofert diverses seus del PSOE a Canàries amb llançament d'ous i pintades.

Crítiques al PP 

El PSOE ha carregat durament contra aquestes accions d'atac a les seves seus. El número 3 del PSOE, i emissari del partit per les negociacions amb Junts a Brussel·les, ha criticat el Partit Popular per no condemnar aquests fets vandàlics. "El PP calla davant les manifestacions incíviques, els insults, les cases del poble vandalitzades, Esperanza Aguirre tallant el trànsit...". En una publicació al seu compte de X, ha denunciat que els populars "avalen i mobilitzen, sense assumir responsabilitats, sense entendre que aquestes sigles estan més fortes que mai i són més necessàries que mai". 

En la mateixa línia s'ha manifestat el secretari general del PSC-PSOE i portaveu parlamentari, Pablo Zuloaga, que ha acusat el PP d'estar darrere de les concentracions convocades a través de xarxes socials contra l'amnistia. En declaracions als mitjans ha defensat els acords de Sánchez davant "una dreta que està demostrant com és d'irresponsable i la necessitat que té d'esvalotar el carrer o de generar una brega política permanent". En aquest sentit, ha criticat els "setges" dels últims dies per part de "multitud de militants" del PP a les seus del PSOE, entre ells "una desequilibrada Esperanza Aguirre". 

Per la seva banda, el president del Principat d'Astúries, Adrián Barbón, ha exigit al seu homòleg a Castella i Lleó, Alfonso Fernández Mañueco, que "desautoritzi públicament" el seu vicepresident, Juan García-Gallardo, després d'haver-lo titllat de "traïdor" en una xarxa social. Barbón ha publicat la resposta del dirigent de Vox a una publicació a X en la qual el cap de l'executiu asturià es posicionava sobre la condonació del deute a Catalunya, inclosa en les negociacions entre PSOE i ERC per a la investidura de Pedro Sánchez. "Sobre la condonació del deute. La meva posició és clara en defensa dels interessos d'Astúries. La meva fidelitat està amb Astúries i amb complir amb les meves obligacions com a president. O es condona a totes o a cap", assenyalava el president del Principat. Una afirmació a què el vicepresident de la Junta va respondre amb les següents paraules: "Ets un traïdor a la teva terra, com tots els socialistes que encara no han trencat el seu carnet del PSOE".