El líder del PP, Alberto Núñez Feijóo, ha anunciat aquest dilluns la convocatòria de manifestacions contra l’amnistia “a totes les places de les capitals de província d’Espanya” el diumenge que ve, 12 de novembre, a les 12 del migdia. Segons ha anunciat el president del PP, el seu partit es mobilitzarà per “recordar que som una democràcia i un estat de dret”. I també ha avançat que els populars participaran a la concentració convocada el 18 de novembre a Madrid contra l'acord del PSOE i Junts per Catalunya per aturar la persecució de la justícia espanyola a l’independentisme. Ha titllat l'amnistia, a més, d'un atac a l'estat espanyol "de dimensions sense precedents a la història de la democràcia". 

"Volen que ens n'oblidem, però ho recordarem cada dia", ha assenyalat el líder dels populars apel·lant a l'espanyolisme més enfurismat amb una eventual llei d'amnistia. "Respondrem amb més unió a la unió majoritària de la societat espanyola", ha afegit. Feijóo també ha assegurat que no hi haurà repetició electoral. Ha donat per fet un pacte entre el PSOE i l'independentisme perquè, segons ell, les dues parts són coneixedores que en cas d'unes noves eleccions, les tornaria a guanyar el PP, però amb més avantatge, cosa que el situaria a la Moncloa. "Podrà intentar mercadejar amb totes les institucions i amb tots els diners dels espanyols, però mai no podrà comprar la llibertat, la dignitat i mai no podrà comprar a la societat espanyola", ha asseverat el líder del PP en un discurs pronunciat davant la Junta Directiva Nacional del PP.

"El que és de tothom es decideix entre tothom", ha etzibat el líder del PP, a més d'insistir que Espanya està immersa ara mateix en el "més gran retrocés" democràtic de la seva història. Finalment, Alberto Núñez Feijóo ha acusat Pedro Sánchez de fer un "salt al buit" en "l'ordre constitucional" quan accepta les tesis independentistes sobre la denominada "guerra judicial" o lawfare. "Sánchez ha humiliat les institucions de l'Estat, i no consentiré que en nom del meu país es demani perdó a qui agredia i atacava les institucions de l'Estat", ha assenyalat davant la plana major del PP.

 

La intervenció de Feijóo davant dels líders territorials del PP arriba després que ja s’hagin produït algunes concentracions davant d'unes quantes seus del PSOE arreu del territori espanyol, especialment la principal, la de Ferraz. Aquest dissabte, per exemple, fins a 2.000 manifestants es van concentrar a les portes de la seu del partit de Pedro Sánchez, amb una protagonista especial: l'expresidenta de la Comunitat de Madrid, Esperanza Aguirre.

Aquest dilluns, el baró socialista a Astúries i president de la comunitat autònoma, Adrián Barbón, ha denunciat que ha rebut "amenaces" per part d'aquests manifestants. I ha assenyalat que estan tots mobilitzats per l'extrema dreta. Aquest dilluns, està programada una nova concentració a les portes de la seu de Ferraz.