La consulta pactada pel PSOE i ERC sobre els acords que adopti la taula negociadora dels dos governs ha posat d'acord el PP, Ciutadans i Vox, que han arribat a considerar de cop d'estat i de traïció a Espanya la mesura.

Així el líder del PP, Pablo Casado, ha afirmat a Twitter que "ens acusaven d'exagerar, però quedem curts. Respondrem amb fermesa". "Sánchez consuma la traïció a Espanya que vaig denunciar fa un any en descobrir les conclusions de Pedralbes. Ha pactat un referèndum amb els delinqüents que van donar un cop d'estat per ser investit".

En relació amb la data de la convocatòria del debat d'investidura, Casado ha denunciat que el candidat a presidir el govern espanyol "s'amaga de l'opinió pública per no ser humiliat per les seves contradiccions i cessions als enemics d'Espanya". "No acabarà bé", conclou el tuit del líder del PP que afirma: "Que avergonyit que ha d'estar un candidat dels seus socis i programa per agendar la seva investidura en ple cap de setmana vigília de Reis".

De la seva banda, el president de Vox, Santiago Abascal, creu que "els residents a Catalunya (com els residents a Terol) no poden votar una cosa que afecti tots els espanyols" perquè això, segons la seva opinió, és, "simplement un cop d'estat". "I tots els culpables, abans o després, retran comptes davant de la sobirania del poble espanyol", adverteix el líder de Vox.

Cessió a l'independentisme

En la mateixa línia, la líder de Ciutadans Inés Arrimadas ha alertat que "si el PSOE continua sense frenar Pedro Sánchez, la igualtat de tots els espanyols es trencarà encara més", i ha advertit que "no es pot decidir què és Espanya sense comptar amb el conjunt del poble espanyol". "Aquesta cessió al separatisme és un abús inèdit i absolutament intolerable: no es pot decidir què és Espanya sense comptar amb el conjunt del poble espanyol", ha afirmat Arrimadas.