Davant les condicions draconianes de Vox, el PP ha fet una contraoferta al partit d’extrema dreta. Segons han informat fonts del partit, la direcció dels populars ha presentat un document alternatiu que permetre la investidura de Juanma Moreno a Andalusia. Les negociacions continuaran aquest dimecres a la tarda a Sevilla, i des de Gènova són més optimistes que aquest dimarts.

A diferència del que va fer Vox, el PP no ha volgut revelar el contingut del document, per no afectar les negociacions entre les formacions.

La segona reunió, aquest dimecres al matí, s’ha tancat després de poc més de dues hores, després de la maratoniana primera reunió marcada per les peticions de Vox, com l'expulsió de 52.000 immigrants irregulars, la derogació de la llei contra la violència masclista o de la no discriminació LGBTI i el retorn de competències a l'Estat en educació, justícia i ordre públic. El PP les va considerar “inacceptables” i un “autèntic despropòsit”.

D’aquesta manera, el PP manté les converses tant amb Ciutadans —que formaria part del nou govern andalús— com amb Vox, sense arribar a celebrar trobades a tres bandes. A dos quarts de cinc hi ha prevista una reunió al Parlament andalús entre el PP i Cs per segellar l'acord de govern. El secretari general dels populars, Teodoro Garcia Egea, viatjarà fins a la capital andalusa.

Sobre el document alternatiu presentat a Vox, fonts populars es mostren optimistes: les dues formacions “continuen treballant”. 

Aquest dijous, la presidenta del Parlament andalús, Marta Bosquet (Ciutadans), iniciarà la ronda de contactes amb els grups parlamentaris per proposar un candidat a la investidura.